O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, a fost descoperită într-o piscină din România

  • O bacterie rezistentă la antibiotice, foarte periculoasă pentru oameni şi animale, a fost descoperită într-o psicină din Murighiol, judeţul Tulcea.
  • În alte piscine au fost probleme cu cantităţile de clor, astfel că activitatea acestor unităţi a fost oprită temporar de comisarii de la Protecţia Consumatorilor.
12604 afișări
Imaginea articolului O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, a fost descoperită într-o piscină din România

O bacterie foarte periculoasă, rezistentă la antibiotice, a fost descoperită într-o piscină din România

Problemele au fost descoperite în timpul unor controale efectuate marţi, de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol.

Într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, foarte periculoasă pentru oameni şi animale deoarece este rezistentă la antibiotice.

„Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost: -nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2; - ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezenţa bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, faţă de 0 UFC/100 ml, obligatoriu”, au anunţat, pe Facebook, reprezentanţii ANPC.

Bacteria descoperită în apă poate provoca pneumonia şi infecţii ale sângelui, spun specialiştii. De aceea, activitatea piscinelor a fost oprită temporar, iar proprietarii lor au fost amendaţi.

„Au fost aplicate 2 amenzi contravenţionale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina şi a utilizării toboganelor, până la remedierea deficienţelor (refacerea şi prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare şi a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni”, au precizat cei de la Protecţia Consumatorilor.

Controalele vor continua şi în perioada următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici