O barjă dintr-un convoi cu porumb s-a scufundat în zona Cazanelor Mici

O barjă dintr-un convoi încărcat cu porumb s-a desprins, duminică după-amiază, şi s-a scufundat în zona Cazanelor Mici, pe Clisura Dunării, în judeţul Mehedinţi, singurul angajat aflat pe barja respectivă reuşind să se salveze şi să ajungă până pe malul sârbesc.

39 afișări
Imaginea articolului O barjă dintr-un convoi cu porumb s-a scufundat în zona Cazanelor Mici

O barjă dintr-un convoi cu porumb s-a scufundat în zona Cazanelor Mici

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, comisar şef Valeriu Tera, celelalte şapte barje ale convoiului Mercur 3007 care se îndrepta spre Constanţa sunt ancorate şi nu există pericolul ca acestea să se scufunde.

Potrivit aceleiaşi surse, barja este scufundată până la nivelul cabinei şi, cel mai probabil, cantitatea de porumb pe care o transporta se va pierde în fluviu.

Poliţiştii de frontieră care au sesizat accidentul au anunţat Căpitănia Zonală Orşova şi Drobeta Turnu Severin, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mehedinţi, Garda de Mediu şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, dar, potrivit primelor date, în urma incidentului nu s-a produs nicio poluare.

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră Mehedinţi monitorizează barja şi navigaţia pe Dunăre cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Valeriu Tera a mai precizat că accidentul s-a produs în zona Cazanelor Mici, unde Dunărea este foarte îngustă, motiv pentru care este nevoie de monitorizarea permanetă a traficului în zonă, pentru siguranţă.

La ora transmierii acestei ştiri, marinarii şi celelalte barje au rămas în zonă, deocamdată nefiind cunoscut când îşi vor continua drumul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici