O bătrână de la azilul închis din Timiş a murit la spital. Familia spune că nu a primit tratament

O femeie în vârstă de 86 de ani, cazată în azilul privat din localitatea Liebling, judeţul Timiş, care a fost închis luni, a murit la Spitalul din Deta în urma unui stop cardiorespirator. Fiica femeii le-a declarat medicilor că nu a primit tratamentul necesar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

363 afișări
Imaginea articolului O bătrână de la azilul închis din Timiş a murit la spital. Familia spune că nu a primit tratament

O bătrână de la azilul închis din Timiş a murit la spital. Familia spune că nu a primit tratament

Directorul Spitalului din Deta, Codruţa Bugău, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că o femeie în vârstă de 86 de ani, care a fost scoasă din azilul privat din localitatea Liebling, a murit joi dimineaţa, în urma unui stop cardiorespirator.

“Pacienta avea o patologie cardiacă cunoscută, a ajuns sever decompensată, nu a avut niciun fel de tratament la prezentarea în spital, nu era coerentă, era somnolentă, coopera foarte greu, iar starea ei s-a agravat ulterior. Fiica pacientei a vizitat-o ieri şi ne-a spus că nu a primit tratament în azil”, a afirmat Codruţa Bugău.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş au anunţat că au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, în care fac cercetări.

Unsprezece bătrâni care erau cazaţi la un azil din Liebling erau nevoiţi să folosească toaleta din curte, mâncarea era gătită într-o bucătărie improvizată, iar farfuriile se spălau în lighean. Căminul a fost închis, luni, de inspectorii OPC, după ce au fost găsite şi excremente de şoareci.

După ce azilul a fost închis, o parte dintre bătrâni au fost transportaţi la spitalul din Deta, iar în prezent, autorităţile caută soluţii pentru cazarea lor, după externare.

Miercuri seara, încă trei bătrâni au fost descoperiţi în azilul privat, în urma unui control efectuat de inspectorii de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Timiş. Poliţia a deschis un dosar penal pentru înşelăciune.

Fiecare bătrân era nevoit să plătească între 1.700 şi 1.900 de lei pe lună pentru a fi cazat în azilul privat din Liebling.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici