O carte de patrimoniu, din 1787, furată din Biblioteca Academiei, recuperată de poliţişti de pe un site de licitaţii online din Ungaria.

  • O carte de patrimoniu, din anul 1787, a fost furată din Biblioteca Academiei Române, filiala Cluj.
  • Volumul a fost pus în vânzare pe un site de licitaţii online din Ungaria.
654 afișări
Imaginea articolului O carte de patrimoniu, din 1787, furată din Biblioteca Academiei, recuperată de poliţişti de pe un site de licitaţii online din Ungaria.

O carte de patrimoniu, din 1787, furată din Biblioteca Academiei, recuperată de poliţişti de pe un site de licitaţii online din Ungaria.

Poliţiştii clujeni arată că, la 1 octombrie 2019, s-au sesizat din oficiu cu privire la furtul unei cărţi care datează din anul 1787.

Aceasta a fost sustrasă din Biblioteca Academiei Române, filiala Cluj.

Volumul intitulat „Hunnias, vagy Magyar Hunyadi, az az Ama` hires Magyar Vezel Hunzadi Janos, eletenek egygy resze, mellyet a` Virgilius` Eneisse` formajaba ontve, negy soru Magyar Strofakkal” îl are ca autor pe Horvath Adam.

Cartea a fost găsită pe un site de licitaţii online din Ungaria, iar în urma probatoriului administrat a fost emis un ordin european de anchetă, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Prin intermediul cooperării internaţionale, organele judiciare din cadrul Poliţiei Budapesta au reuşit indisponibilizarea cărţii, care se afla la o casă de licitaţii din Budapesta.

În cursul lunii iunie, Inspectoratul de Poliţie al Budapestei a ridicat sechestrul asupra cărţii, astfel că, în luna august, Biblioteca Academiei Române a emis o împuternicire pentru poliţiştii din cadrul IPJ Cluj, în vederea ridicării acesteia de la autorităţile judiciare maghiare.

În perioada 10-12 august a fost constituită o delegaţie externă a IPJ Cluj, cu scopul desfăşurării unor activităţi de audiere, precum şi a ridicării volumului.

Luni, cartea a fost predată reprezentanţilor Bibliotecii Academiei Române.

Poliţiştii desfăşoară în continuare activităţi în vederea identificării autorilor furtului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici