O casă a fost distrusă complet într-un incendiu provocat de un trăsnet, în judeţul Arad

O casă de circa 200 de metri pătraţi a fost distrusă complet, luni dimineaţa, în urma unui incendiu provocat de un trăsnet, care a lovit acoperişul de lemn al clădirii. Focul a fost favorizat şi de faptul că imobilul avea mulţi pereţi din rigips.

323 afișări
Imaginea articolului O casă a fost distrusă complet într-un incendiu provocat de un trăsnet, în judeţul Arad

Arad: O casă a fost distrusă complet într-un incendiu provocat de un trăznet

Casa de tip vilă dintr-un cartier rezidenţial privat din comuna Vladimirescu, de lângă municipiul Arad, a fost lovită de un trăsnet, luni dimineaţa, în timpul unei furtuni cu tunete şi fulgere. La faţa locului au ajuns două echipaje cu opt pompieri.

„În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat, violent la acoperişul clădirii, favorizat de materialele de construcţii şi de vântul puternic, incendiul violent favorizat de materialul de contrucţie al casei, rigips, fără planşee de beton despărţitoare între mansardă şi restul clădirii. S-a intervenit circa o oră pentru limitarea şi izolarea incendiului şi circa două ore şi jumătate, pentru stingere. A ars acoperişul clădirii în totalitate şi au fost degradaţi pereţii casei, de asemenea, a ars în totalitate mansarda”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Pleşca a precizat că incendiul a pornit, cel mai probabil, din cauza unui trăsnet, care a lovit acoperişul clădirii.

În ciuda intervenţiei rapide a pompierilor, structura din lemn a casei nu a rezistat, iar tavanul s-a prăbuşit.

Deoarece hidranţii din zonă nu au funcţionat, pompierii au fost nevoiţi să alimenteze de la o biserică din apropiere.

Conform unor informaţii, proprietarii casei nu au asigurare, aşa că nu îşi vor recupera paguba. Aceştia nu au reuşit să salveze niciun bun pe care îl aveau.

În casa cuprinsă de incendiu locuia o familie cu un copil, care au reuşit să iasă din clădire fără a fi răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici