O casă din Alba s-a prăbuşit din cauza inundaţiilor, proprietara locuinţei a fost găsită moartă

O femeie din localitatea Uioara de Jos, din judeţul Alba, care a fost dată dispărută după ce casa în care locuia s-a prăbuşit, marţi seară, din cauza inundaţiilor a fost găsită moartă.

30 afișări
Imaginea articolului O casă din Alba s-a prăbuşit din cauza inundaţiilor, proprietara locuinţei a fost găsită moartă

O casă din Alba s-a prăbuşit din cauza inundaţiilor, proprietara locuinţei a fost găsită moartă (Imagine: Cristiana Sabau/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că femeia, în vârstă de 78 de ani, a fost găsită decedată de către echipele de căutare, cel mai probabil aceasta fiind luată de o viitură în momentul în care i s-a dărâmat casa.

Corpul bătrânei a fost găsit la o distanţă de aproximativ 200 de metri de casa distrusă, agăţat de o troiţă.

Bălaş a spus că pompierii militari au predat cadavrul femeii poliţiştilor şi medicilor legişti, care urmează să continue cercetările pentru a stabili cauza exactă a decesului.

Un număr de 16 localităţi din judeţul Alba sunt afectate de inundaţii în urma ploilor căzute marţi seară, cele mai mari probleme înregistrându-se în localităţile Hopârta, Lopadea Nouă, Ocna Mureş şi Aiud.

Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, zeci de străzi au fost acoperite de ape, iar peste 350 de gospodării au fost inundate, apele intrând atât în subsoluri, cât şi în casele oamenilor.

În localitatea Lopadea Nouă, pompierii militari şi salvamontiştii intervin cu bărci pneumatice pentru a salva 12 persoane dintr-o zonă izolată de inundaţii. Oamenii au fost nevoiţi să se urce pe acoperişurile caselor pentru a scăpa de viituri, printre cei izolaţi aflându-se şi o mamă cu un copil în vârstă de zece luni.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, marţi seară, într-o şedinţă extraordinară, fiind dispuse măsuri pentru monitorizarea, evaluarea în teren a situaţiei şi intervenţia pentru salvarea oamenilor aflaţi în pericol.

La ora transmiterii acestei ştiri, în cele 16 localităţi afectate de inundaţii intervin zeci de pompieri militari de la ISU Alba, poliţişti, jandarmi, salvamontişti, militari, voluntari ai Crucii Roşii şi ai serviciilor locale pentru situaţii de urgenţă.

De asemenea, din cauza ploilor au fost înregistrate probleme şi în reţelele de electricitate, de distribuţie a gazului, iar în unele zone telefonia fixă este întreruptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici