O cisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat pe DN 2, în Buzău. Traficul a fost reluat

O autocisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat, luni, în afara carosabilului, pe DN 2B, la aproximativ cinci kilometri de municipiul Buzău spre Brăila, reprezentanţii ISU spunând că din cisternă se scurge combustibil pe câmp, iar zona a fost izolată, în timp ce traficul a fost oprit.

181 afișări
Imaginea articolului O cisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat pe DN 2, în Buzău. Traficul a fost reluat

O cisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat pe DN 2, în Buzău. Traficul a fost reluat

Traficul pe DN 2B Buzău-Brăila blocat din cauza unei cisterne răsturnate, reluat după aproape 6 ore

Traficul pe DN 2 B Buzău - Brăila, blocat din cauza unui accident în urma căruia o autocisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat în afara şoselei, a fost reluat după aproape şase ore de la momentul incidentului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Buzău, circulaţia pe DN 2 B Buzău - Brăila a fost reluată în jurul orei 18.40 şi se desfăşoară în condiţii normale, după ce a fost blocată timp de aproape şase ore, iar maşinile au fost dirijate pe un drum judeţean din zonă.

Traficul pe DN 2 B Buzău - Brăila a fost reluat după o operaţiune extrem de anevoioasă la finalul căreia au fost puse pe roţi cisterna şi capul tractor, cu ajutorul unei macarale.

UPDATE Buzău: Autocisterna cu motorină care s-a răsturnat pe DN 2 B, repusă pe roţi

Autocisterna cu 25 de tone de motorină care s-a răsturnat, luni, pe DN 2 B Buzău - Brăila, a fost repusă pe roţi după aproximativ cinci ore de la producerea accidentului, cu ajutorul unei macarale, traficul în zonă fiind însă în continuare blocat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Marius Sârbescu, operaţiunea de repunere pe roţi a autocisternei răsturnate pe DN 2 B în afara carosabilului a reuşit după circa cinci ore de la producerea accidentului.

Autocisterna a fost repusă pe roţi cu ajutorul unei macarale, după ce a luat sfârşit transvazarea combustibilului într-un alt autovehicul venit la faţa locului, operaţiunea fiind extrem de anevoioasă.

La ora transmiterii acestei ştiri, se încearcă repunerea pe roţi a capului tractor al autocisternei, timp în care traficul rămâne blocat.

Potrivit comisarului şef Florina Crucianu, de la IPJ Buzău, accidentul în urma căruia o cisternă cu 25 de tone de motorină s-a răsturnat pe DN 2 B Buzău - Brăila, la cinci kilometri de Buzău, a avut loc, cel mai probabil, pe fondul neatenţiei la volan de care ar fi dat dovadă şoferul maşinii, care a scăpat nevătămat în urma coliziunii.

Poliţiştii afirmă că acesta nu ar fi păstrat distanţa corespunzătoare faţă de o maşină din faţă care a frânat brusc, a tras dreapta de volan, în încercarea de a evita un impact, şi s-a răsturnat în şanţ.

În urma accidentului, din autocisterna plină cu motorină a început să se scurgă combustibil pe câmp, pentru neutralizarea lui fiind împrăştiat nisip.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13.00, timp în care traficul a fost blocat şi aşa se menţine şi la ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia fiind deviată prin localitatea Ţinteşti, pe un drum judeţean.

Zona este izolată, iar pompierii asigură perimetrul, deşi susţin că nu ar exista pericol de explozie. În zona în care a avut loc accidentul nu sunt locuinţe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Marius Sîrbescu, autocisterna încărcată cu 25 de tone de motorină circula dinspre Ploieşti spre Galaţi şi s-a răsturnat în afara şoselei, la aproximativ cinci kilometri de municipiul Buzău spre Brăila.

Conform sursei citate, şoferul nu a fost rănit în urma accidentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici