O colecţie secretă de 230 de maşini clasice intră la licitaţie

O colecţie necunoscută de 230 de maşini clasice deţinute de un colecţionar privat din Ţările de Jos va intra pe piaţă luna viitoare, inclusiv un Lancia Aurelia Spider şi un Mercedes-Benz 300S Roadster.

2090 afișări
Imaginea articolului O colecţie secretă de 230 de maşini clasice intră la licitaţie

Sursa foto: Galeria Aaldering

Maşinile au fost deţinute de un om de afaceri din Dordrecht, numit domnul Palmen, care a început să le colecteze acum 40 de ani, adăpostindu-le în două clădiri separate şi o biserică. Palmen nu şi-a mai putut păstra colecţia din cauza circumstanţelor personale, iar Gallery Aaldering a devenit recent proprietarul a ceea ce se spune că este una dintre cele mai mari colecţii de maşini din lume.
 
Întreaga colecţie se află acum sub un singur acoperiş şi va fi vândută la o licitaţie online majoră în mai şi iunie. Majoritatea maşinilor, inclusiv Maserati, Lancias, Ferraris, Alfa Romeos, Jaguars, Aston Martins, BMW şi Facel Vegas, sunt în starea lor originală, scrie DutchNews.
 
Proprietarul temporar Nico Aaldering a declarat pentru Telegraaf despre colecţie că este unică, deoarece Palmen nu s-a concentrat pe o marcă sau tip. „Este un mare pasionat de maşini şi ştia multe despre ele, dar a cumpărat ceea ce îi plăcea”, a spus Aaldering.
 
Foarte puţini oameni ştiau de existenţa colecţiei uriaşe până anul trecut. „Domnul Palmen a trăit ca un pustnic şi nu a lăsat pe nimeni să intre în viaţa lui”, a spus Aaldering.
 
Nici vecinii săi apropiati nu ştiau că atât de multe maşini erau depozitate alături. „Unul dintre ei mi-a spus că i-a cerut de mai multe ori să arunce o privire înăuntru, dar a fost întotdeauna refuzat”, a spus Aaldering
 
Prezenţa maşinilor a apărut pentru prima dată anul trecut, când s-a produs un incendiu într-unul dintre depozite, iar pompierii au reuşit să oprească maşinile să fie cuprinse de fum. 
 
Noii proprietari nu vor putea circula cu vehiculele, deoarece acestea sunt acoperite de praf şi funingine şi au nevoie de service. Dar sunt în starea lor iniţială, a spus Aaldering. „Dl Palmen nu le-a condus niciodată... şi nu am observat niciun semn că au fost restaurate”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici