O conductă de ţiţei aparţinând Conpet s-a fisurat în oraşul Urlaţi

O conductă care transportă ţiţei şi care aparţine societăţii Conpet SA s-a fisurat, sâmbătă, pe o stradă din oraşul prahovean Urlaţi, pompierii fiind solicitaţi la locul incidentului şi izolând de urgenţă zona întrucât în urma incidentului există scurgeri de petrol.

372 afișări
Imaginea articolului O conductă de ţiţei aparţinând Conpet s-a fisurat în oraşul Urlaţi

O conductă de ţiţei aparţinând Conpet s-a fisurat în oraşul Urlaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Neacşu, pompierii au fost anunţaţi, sâmbătă, că o conductă de transport ţiţei care aparţine societăţii Conpet SA s-a fisurat în oraşul Urlaţi, un echipaj de pompieri deplasându-se la locul incidentului pentru a izola zona.

Potrivit directorului HSEQ din cadrul societăţii Conpet SA, Dorin Tudora, avaria, a cărei cauză nu a fost stabilită până în prezent, a survenit pe o conductă de şase ţoli care este îngropată pe sub strada Nuferilor din Urlaţi, scurgerea de produs petrolier fiind semnalată de către jandarmii care asigură paza conductelor Conpet.

Dorin Tudora a declarat că la locul incidentului se află reprezentanţi ai Poliţiei, pompierilor, Gărzii de Mediu şi Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, iar o echipă de intervenţie a Conpet lucrează pentru remedierea avariei.

Reprezentantul Conpet a mai spus că în urma scurgerilor s-a format o pată de petrol pe o suprafaţă de aproximativ doi metri pătraţi şi că la locul incidentului s-au instalat imediat baraje pentru a se evita extinderea petei de ţiţei, fiind pus pe terenul afectat material absorbant.

Astfel, nu au fost afectate nici culturi agricole şi nici curţile localnicilor, a mai afirmat Dorin Tudora.

Dorin Tudora a mai afirmat că urmează a fi stabilită cauza acestei fisuri şi că este posibil să fie vorba despre o eroziune a conductei sau ca aceasta să se fi fisurat din cauza unei instalaţii artizanale prin care să se sustragă petrol.

Vineri seară, conducta magistrală de gazolină Ţicleni - Ploieşti aparţinând Conpet a suferit o avarie în zona comunei dâmboviţene Băleni, care a fost remediată după aproape 20 de ore. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, zona a fost imediat securizată şi a fost supravegheată de jandarmi, iar la locul avariei se înălţa un jet de vapori de gazolină, înalt de aproape zece metri. Avaria a fost anunţată Gărzii de Mediu de către un localnic printr-un apel la Serviciul de Urgenţă 112, iar reprezentanţii Societăţii Conpet Ploieşti au oprit pomparea gazolinei pe conductă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici