O cursă aeriană de pe ruta Milano-Bucureşti, redirecţionată către Sofia

O cursă aeriană care trebuia să aterizeze, duminică, pe Aeroportul "Henri Coandă" din Otopeni a fost redirecţionată către aeroportul din Sofia, autorităţile române urmând să pună la dispoziţie trei autocare pentru pasageri pentru a-i aduce în Bucureşti.

2 afișări
Imaginea articolului O cursă aeriană de pe ruta Milano-Bucureşti, redirecţionată către Sofia

O cursă aeriană de la Milano care trebuia să aterizeze pe Otopeni, redirecţionată către Sofia

Cursa companiei Easy Jet de pe ruta Milano-Bucureşti a decolat de la destinaţie la ora 12.30, ora Italiei şi trebuia să plece de la Bucureşti către Milano la ora 13.00, ora României, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Aeroportului "Henri Coandă", Valentin Iordache.

Astfel, spune Iordache, cei 153 de pasageri care ar fi trebuit să plece, duminică după-amiază, către Milano, au rămas pe Aeroportul din Bucureşti, după ce aeronava care trebuia să-i ducă la destinaţie a aterizat inexplicabil la Sofia.

Potrivit lui Valentin Iordache, autorităţile de la Bucureşti au contactat firma aeriană, care le-a comunicat faptul că decizia de a ateriza la Sofia a aparţinut comandantului aeronavei.

Oficialul aeroportului din Bucureşti a susţinut că, din motive necunoscute, aeronava, care avea la bord 151 de pasageri, a aterizat la Sofia.

"Reprezentanţii Aeroportului Otopeni au contactat firma Easy Jet, care are sediul la Londra, pentru a întreba ce s-a întâmplat. Reprezentanţii firmei au refuzat să dea explicaţii, precizând că decizia a fost luată de comandantul aeronavei, iar avionul nu va veni la Bucureşti pentru a lua pasagerii, ci pleacă la Milano", a declarat Iordache.

El a mai spus că trei autocare ale aeroportului din Sofia au fost închiriate pentru a-i aduce pe pasageri la Bucureşti, autobuze care deja au plecat spre Capitală la ora transmiterii acestei ştiri.

Pe de altă parte, pasagerii pentru cursa Bucureşti-Milano, cărora li s-au făcut formalităţile de check-in, şi-au recuperat bagajele şi, în funcţie de discuţiile cu oficialii companiei aeriene, fie vor fi re-rutaţi către Milano, fie pot aştepta o nouă cursă directă a acestei companii, fie îşi pot recupera banii, a spus oficialul Aeroportului Otopeni.

Valentin Iordache a subliniat că în cursul zilei de duminică nu s-au înregistrat probleme deosebite pe aeroportul din Otopeni, "cu excepţia unor întârzieri sub 30 de minute, care sunt normale pentru condiţiile meteo, dat fiind că fiecare avion care decolează trebuie să treacă minimum 30 de minute prin procedura de dejivrare".

De asemenea, a spus Iordache, au fost mici întârzieri din cauza aeronavelor care au aterizat la mică diferenţă faţă de ora stabilită şi care, normal, au plecat cu întâzierile înregistrate la sosire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici