O directoare la stat, proprietară de cai de zeci de mii de euro, dată în judecată pe motiv că n-a plătit cazarea iepelor şi a armăsarului

  • Daniela Magdalena C Muscalu, angajată la Consiliul Judeţean Prahova, a fost reclamată pentru neachitarea unei sume infime, 5.000 de lei, în contul închirierii unor boxe la Hipodromul Ploieşti.
  • În respectivele locaţii sunt ţinuţi caii cu care directoarea merge la concursuri, în ţară şi peste graniţe, şi de pe urma cărora câştigă bani.
  • Hipodromul aparţine de CSM Ploieşti, iar clubul este finanţat de Consiliul Local, instituţie ”înrudită” cu Consiliul Judeţean, ambele fiind instituţii ”de stat”.
  • Veniturile realizate de pe urma trăpaşilor nu apar în declaraţia de avere a directoarei de la Urbanism. Muscalu deţine patru iepe şi un armăsar. Valoarea unui cal de curse poate ajunge la câteva zeci de mii de euro.
1453 afișări
Imaginea articolului O directoare la stat, proprietară de cai de zeci de mii de euro, dată în judecată pe motiv că n-a plătit cazarea iepelor şi a armăsarului

Cursă de trap pe Hipodromul Ploieşti Sursa foto: csmploiesti.ro

Situaţie inedită întâlnită între două instituţii publice din România. Directoarea Daniela Muscalu, de la Consiliul Judeţean Prahova, a fost acţionată în judecată de către Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, care se află în subordinea Consiliului Local, pe motiv că nu şi-a achitat obligaţiile pe care şi le-a asumat prin contract prin închirierea în hipodrom a boxelor ocupate de propriii cai. Practic, Muscalu este dată în judecată de ”colegi de la stat”.

Posesoare de cai de concurs, directoarea a omis nu doar să plătească boxele închiriate, ci şi să-şi declare veniturile în calitate de proprietar, unele premii fiind câştigate la concursuri desfăşurate în străinătate.

Conform contratului de închiriere a boxelor pentru trăpaşii pe care-i deţine în cadrul Hipodromului Ploieşti, directoarea din CJ este dată în judecată pentru recuperarea sumei de 5000 de lei.

Datoria este neplătită de mai multe luni, astfel că singura modalitate identificată de CSM Ploieşti a fost să recupereze banii printr-o acţiune în instanţă. Pentru fiecare cal, lunar, cazarea în boxă costă 250 de lei.

Cei de la CSM Ploieşti susţin că Muscalu a câştigat premii în bani la întrecerile desfăşurate pe Hipodromul Ploieşti, dar şi în Ungaria, unde apare în clasamentele publicate de maghiari cu sume obţinute pentru performanţele trăpaşilor.

Niciunul dintre premiile realizate, fie că vorbim de Ploieşti sau de Budapesta, nu este menţionat la venituri de către directoare. Asta deşi funcţionarul public al CJ Prahova are trecut, în propria declaraţie de avere şi interese, publicată pe site-ul CJ, un cont cu ”forinţi”, moneda Ungariei.

Suma aflată în litigiu, circa 1.000 de euro, este infimă comparând cu faptul că, doar din subvenţii de la APIA, într-un an, Daniela Muscalu, directoare adjunctă la Direcţia de Urbanism a Consiliului Judeţean, a acumulat peste 34.000 de lei, iar veniturile generale sunt în concordanţă cu pasiunea pentru caii de curse, una care se întreţine cu bani mulţi.

Derularea litigiului Muscalu-CSM Ploieşti poate pe urmărită pe portalul instanţelor. Cel mai recent termen al procesului aflat pe rolul Judecătoriei Ploieşti a avut loc pe 15 mai 2021, s-a soluţionat cu o amânare, iar următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 9 iulie 2021.

Redacţia a contactat-o joi pe Daniela Muscalu, pentru a afla cum a ajuns o directoare la Urbanism să deţină cai de o asemenea valoare şi pentru a comenta litigiul aflat în derulare cu CSM Ploieşti.

Directoarea a răspuns, la prânz, apelului pe telefonul mobil, solicitând să-i fie expediate întrebările pe mail. Spre seară, ca răspuns, Daniela Muscalu a trimis o interpelare, în locul punctului de vedere aşteptat. A dorit să ştie de unde am obţinut numărul dumneai de telefon. Punctul de vedere legat de subiectul dezbătut la telefon nu ne-a parvenit încă, urmând a fi publicat când îl vom primi.

Caii deţinuţi de Daniela Muscalu, potrivit contractului cu CSM Ploieşti:

Gabriella BD (BG) - iapă, vânăt
Low Fox (HU) - armăsar, roib
Velina - iapă, murg
Vraja Verii - iapă, roib
Vraja Zilelor - iapă, roib
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici