O elevă care a picat în vară BAC-ul cu 3,50 şi a luat în toamnă 9,65: "Trebuie să învăţăm cum să pierdem. Sinuciderea nu e o soluţie"

A picat bacul, dar a învăţat o lecţie de viaţă. Alina-Cristina Georgescu, din Feteşti (Ialomiţa), a picat la proba de limba şi literatura română, dar nu s-a dat bătută.

564 afișări
Imaginea articolului O elevă care a picat în vară BAC-ul cu 3,50 şi a luat în toamnă 9,65: "Trebuie să învăţăm cum să pierdem. Sinuciderea nu e o soluţie"

O elevă care a picat în vară BAC-ul cu 3,50 şi a luat în toamnă 9,65: "Trebuie să învăţăm cum să pierdem. Sinuciderea nu e o soluţie"

Şi-a sacrificat vara, timp în care s-a pus pe învăţat şi a făcut meditaţii chiar şi de câte trei ori pe săptămână, iar rezultatele s-au văzut ieri, când s-au afişat notele din cea de-a doua sesiune: a luat 9,65 la română şi a avut cea mai mare medie din tot judeţul.

"Trebuie să învăţăm cum să pierdem şi mai ales cum să ne mobilizăm şi să câştigăm lupta care la prima vedere pare pierdută", a scris Alina, pe adresa redacţiei.

Contactată de gândul, ea a povestit şi cum a reuşit să facă acest lucru şi să ia, la sesiunea din toamnă, cu şase puncte mai mult decât luase în vară.

"Am fost uimită când am văzut că am picat, pentru că ştiam că am abordat toate subiectele, nu perfect, dar nici să-l pic. Am făcut contestaţie, dar nota a fost identică. Recunosc, însă, că nu am învăţat exagerat de mult", a declarat Alina, pentru gândul.

Despre diferenţa uriaşă dintre cele două note, Alina spune: "Acum, am reuşit să iau nota asta numai muncind. Am făcut meditaţii, chiar şi de trei ori pe săptămână".

Cât despre planurile de viitor, eleva din Feteşti spune că ar vrea să studieze limbile străine. "M-ar atrage şi ASE-ul, dar nu ştiu dacă mai au locuri", spune Alina.

Citeşte mai multe despre manifestul elevei care a picat BAC-ul în vară pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici