O elevă din Bacău a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană

Teodora Smintanca-Strugariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional ,,Vasile Alecsandri‘’ din Bacău, s-a clasat pe primul loc şi a obţinut Medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană - o competiţie extrem de puternică la care au participat elevi din 57 state.

1440 afișări
Imaginea articolului O elevă din Bacău a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană

O elevă din Bacău a obţinut medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Limba Germană

Teodora a obţinut 100/100 puncte, precizează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu pe Facebook.

Echipa României a participat cu doi elevi la nivelul B2, cel mai înalt din concurs. Olimpiada Internaţională de Limba Germană este un concurs în care premiile se acordă în sistemul competiţilor sportive: un singur loc I (medalie de aur), un loc II şi un loc III pe fiecare nivel de organizare: A2, B1 şi B2.

„Teodora a înregistrat o premieră, această fiind singură medalie de aur obţinută de România în istoria Olimpiadei Internaţionale de limba germană. Felicitări şi colegului de echipă al Teodorei, Matei Florescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu" din Bucureşti! Felicitări doamnei profesor Silvia Socolescu (Colegiul Naţional “Traian” din Drobeta Turnu-Severin), care i-a pregătit la lotul naţional şi i-a însoţit în Germania. Rezultatul de excepţie se datorează în egală măsură şi profesorilor din şcolile în care învaţă cei doi olimpici, iar recunoştinţa şi mulţumirile mele se îndreaptă şi către ei. Felicitări doamna profesor Ingrid Irascu! Este o mare bucurie să pot felicita lotul olimpic al României pentru performanţă obţinută anul acesta la Hamburg, să-i pot felicita şi să le pot mulţumi profesorilor şi părinţilor!”, a scris ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici