O familie de trei persoane, intoxicată cu gazele emanate de MUSTUL aflat în fermentaţie

Trei persoane, mamă, tată şi fiu, din comuna Cujmir, judeţul Mehedinţi, au ajuns, luni, la spital, după ce s-au intoxicat cu gazul emanat de mustul în fermentaţie. Oamenii au fost găsiţi în stare de inconştienţă, în pivniţa casei, transmite corespondentului MEDIAFAX.

874 afișări
Imaginea articolului O familie de trei persoane, intoxicată cu gazele emanate de MUSTUL aflat în fermentaţie

O familie intoxicată cu gazele emanate de mustul aflat în fermentaţie

O familie întreagă din satul Aurora, comuna Cujmir, a fost găsită leşinată în pivniţă, luni, de către un vecin, care a sunat imediat la Ambulanţă. Medicii susţin că cei trei membri ai familiei s-au intoxicat cu gazele emanate de mustul aflat în fermentaţie.

„Este o familie din Aurora, formată din trei persoane în vârstă de 75, 62 şi 41 de ani, tată, mamă şi fiu, care au suferit o intoxicaţie cu dioxid de carbon. Au fost găsiţi în beci, unde fermenta vinul şi nu e primul caz, în fiecare an avem aşa ceva în judeţ. Uneori se lasă şi cu cazuri mortale. Cei trei au fost găsiţi, recuperaţi şi trataţi în termen rezonabil, dar când au fost găsiţi aveau saturaţii în oxigen foarte mici, erau confuzi, nu se putea discuta cu ei”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Horia Ene, medic în cadrul Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi.

Medicii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin susţin că toţi cei trei pacienţi sunt în stare stabilă.

„Pacientii au intrat la vinul respectiv, care era în butoaie, numai că pivniţa nu avea ventilaţie suficientă şi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. A fost o formă uşoară de intoxicaţie”, a Cristian Jianu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin.

Medicii îi sfătuiesc pe cei care prepară vinul în această perioadă ca în locurile unde se produce fermentanţia să fie asigurată o ventilaţie corespunzătoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici