O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria, într-un interviu BBC: M-am rugat pentru Putin, nu îl mai urăsc

  • O familie din Ucraina şi-a găsit adăpost în mănăstirea de călugări Sihăstria, trăind printre ei până când, într-o zi, se va putea întoarce acasă.
  • Irina a venit din Harkiv împreună cu cea mai bună prietenă, cu copiii lor, şi cu soacra.
  • La Sihăstria se roagă pentru Putin şi a încetat să îl urască.
15945 afișări
Imaginea articolului O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria, într-un interviu BBC: M-am rugat pentru Putin, nu îl mai urăsc

O familie din Ucraina, la mănăstirea de la Sihăstria, într-un interviu BBC: M-am rugat pentru Putin, nu îl mai urăsc

„Sunt sigură că mănăstirea ne-a ales pe noi. Dumnezeu ne-a ales. Dumnezeu ne-a adus aici ca să ne protejeze”, spune Irina, într-un interviu la BBC.

Irina a fost profesor de limba engleză în Harkiv. Din cauza războiului, şi-a părăsit ţara împreună cu copiii, cu cea mai bună prietenă, care şi-a adus şi ea copiii săi, precum şi cu soacra.

„Îmi place jobul meu, îmi plac elevii mei şi dacă mă văd aş vrea să le spun: Bună! Nu vă faceţi griji! Totul va fi bine. Vom învinge”.

Îi e greu să vorbească despre bebeluşul ei, Hordiy . Nu se poate uita când soţul îi vorbeştee puştiului, pentru că plânge tot timpul. E trist că nu îşi poate îmbrăţişa, nu îşi poate săruta copilul. Suferinţa îi e oarecum alinată pentru că bebeluşul nu înţelege întreaga situaţie şi este un băieţel fericit.

Când âi e foarte greu şi foarte dor de casă, Irina merge în maşină. Paharul din care a băut soţul ei înainte de război şi mirosul îi aduce aminte de viaţa ei dinainte de a fi plecat de acasă.

„Uneori vin aici (în maşină - n.r.) doar ca să miros. E mirosul soţului meu, mirosul casei mele”, spune Irina.

Irina, copiii, prietena şi soacra sa se roagă în mănăstirea Sihăstria alături de toţi cei care vin în biserică. Se roagă pentru Ucraina şi pentru terminarea războiului.

„Ne rugăm pentru Ucraina, ne rugăm pentru familiile noastre, pentru soţii noştri. Doar aici, la mănăstire, am încetat să urăsc. Duminica trecută chiar m-am rugat pentru Putin. M-am rugat să devină înţelept. Îmi doresc să înceteze să ne omoare copiii în Ucraina”, mai spune Irina.

Speranţa e cea care o face să meargă mai departe în fiecare zi.

„În fiecare zi sper că poate mâine se va opri războiul şi ne vom întoarce acasă. Poate poimâine se va opri. Dar cu adevărat, am încetat să mai credem că se va opri curând”, mărturiseşte Irina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici