O fată de 12 ani a născut în noaptea de Înviere un băieţel de aproape trei kilograme perfect sănătos

O fată de 12 ani, din localitatea buzoiană Râmnicelu, a născut în noaptea de Înviere un băieţel de aproape trei kilograme, atât mama, cât şi copilul fiind sănătoşi.

429 afișări
Imaginea articolului O fată de 12 ani a născut în noaptea de Înviere un băieţel de aproape trei kilograme perfect sănătos

O fată de 12 ani a născut în noaptea de Înviere un băieţel de aproape trei kilograme perfect sănătos (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău, Adriana Bratosin, fata de 12 ani, din localitatea Râmnicelu, a născut spontan, la Maternitatea Buzău, un băieţel cu o greutate de 2.800 de grame, atât mama, cât şi copilul fiind sănătoşi.

Fetiţa de 12 ani care a născut în noaptea de Înviere este de etnie romă şi provine dintr-o comunitate unde naşterile în rândul minorelor este un fenomen greu de controlat de către autorităţi.

Potrivit lui Bratosin, au fost anunţate Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Poliţia Buzău, care urmează să ia măsuri în cazul copilei de 12 ani care a născut în Maternitatea Buzău, urmând ca poliţiştii să-l identifice pe tatăl copilului şi să-l tragă la răspundere pentru că a întreţinut raporturi sexuale cu o minoră.

Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean Buzău, în ultima vreme se constată o creştere a naşterilor în rândul minorelor, atât de etnie romă, cât şi în rândul celor care nu fac parte din această etnie.

Anul trecut, în Maternitatea Buzău au născut aproape 500 de minore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici