O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei, în Vâlcea

  • O fată de 14 ani din localitatea Fârtăţeşti, judeţul Vâlcea, a murit noaptea trecută intoxicată cu monoxid de carbon de la o instalaţie de încălzire a apei.
  • Alte trei persoane au avut nevoie de medici.
  • Sesizarea iniţială a venit pentru înec, apelantul spunând că nu e vorba de intoxicaţie.
3371 afișări
Imaginea articolului O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei, în Vâlcea

O fată de 14 ani a murit intoxicată cu monoxid de carbon de la un aparat de încălzire a apei, în Vâlcea

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea a fost chemat noaptea trecută în localitatea Fârtăţeşti, pentru salvarea a patru persoane intoxicate cu monoxid de carbon.

Inţial, apelantul care a sunat la 112 a cerut ajutor pentru o fată de 14 ani, spunând că este înecată. Medicul coordonator a întrebat despre posibilitatea intoxicării cu monoxid de carbon şi a primit răspuns negativ, după care i-a sfătuit pe cei din locuinţă să scoată fata la aer şi să înceapă resuscitarea.

Între timp, la faţa locului a fost trimis un echipaj SAJ de la cea mai apropiată staţie şi o ambulanţă SAJ cu medic de la Râmnicu Vâlcea. Ulterior, medicul a cerut şi intervenţia SMURD, care se întorcea de la un alt caz.

Membrii ambulanţei au anunţat că sunt patru persoane intoxicate, din care una nu prezenta semne vitale. Este vorba despre o femeie de 34 ani semiconştientă cu semne vitale, o fetiţă de 3 ani cu atac de panică, o femeie de 55 de ani care a primit îngrijiri medicale preliminare şi de fata de 14 ani la care s-au făcut manevre de resuscitare, fără rezultat. Decesul acesteia a fost declarat de către medicul de la ambulanţă după miezul nopţii.

În casa în care s-a produs tragedia se aflau 9 persoane, trei în vizită. Victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o instalaţie care asigura încălzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici