O femeie a căzut de pe faleza Cazinoului din Constanţa. Primăria a deschis o anchetă

O femeie a fost rănită, marţi seară, după ce a căzut de pe faleza Cazinoului din Constanţa pentru că s-a rupt balustrada, ea prăbuşindu-se de la aproximativ trei metri.

937 afișări
Imaginea articolului O femeie a căzut de pe faleza Cazinoului din Constanţa. Primăria a deschis o anchetă

O femeie a căzut de pe faleza Cazinoului din Constanţa (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, cadrele medicale au fost solicitate, marţi seară, să intervină pentru a acorda îngrijiri medicale unei femei care a căzut de pe faleză după ce s-a rupt balustrada.

Femeia se plimba în zona respectivă, iar la un moment dat s-a sprijinit de balustradă şi bara superioară a acesteia s-a rupt, femeia căzând pe pietre de la aproximativ trei metri.

În urma impactului, ea a suferit diverse leziuni şi traumatisme, iar cadrele medicale au transportat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pacienta fiind conştientă în momentul în care a fost preluată de echipajul SMURD.

Femeia urmează să fie supusă investigaţiilor medicale şi să primească tratament de specialitate.

Până în prezent, Poliţia nu a deschis anchetă în acest caz.

Zona unde a avut loc incidentul se află în administrarea Primăriei municipiului Constanţa.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţii municipalităţii nu au putut fi contactaţi pentru a prezenta un punct de vedere în acest caz.

Primăria Constanţa a deschis o anchetă după ce o femeie a căzut de pe faleza Cazinoului

Primarul interimar al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a dispus efectuarea unei anchete interne, după ce o femeie a căzut de pe faleza Cazinoului pentru că s-a rupt balustrada, urmând să sesizeze Poliţia şi Inspectoratul de Stat în Construcţii în acest caz.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanţa, responsabilitatea privind calitatea lucrărilor aparţine constructorului.

“Viceprimarul Decebal Făgădău a dispus efectuarea unei anchete interne de către o comisie formată din reprezentanţi ai Poliţiei Locale, Direcţiei de Gospodărire Comunală şi managerul de proiect. De asemenea, vor fi sesizate organele de Poliţie şi Inspectoratul de Stat în Construcţii. Constructorului i s-a dispus verificarea întregii balustrade pentru a se asigura că nu se vor mai repeta asemenea incidente. Lucrarea a fost realizată cu fonduri europene şi are o garanţie de cinci ani, întreaga responsabilitate privind calitatea lucrărilor aparţinând constructorului. În funcţie de rezultatele anchetelor, vor fi luate toate măsurile legale”, se arată în comunicatul Primăriei Constanţa.

Sursa citată mai precizează că femeia este conştientă şi colaborantă, iar în prezent la spital se fac ultimele investigaţii pentru stabilirea diagnosticului final.

“În această după-amiază pe faleza Cazinoului din Constanţa a avut loc un accident regretabil. Una dintre barele de protecţie a parapetului a cedat şi o femeie a căzut suferind un traumatism. Un echipaj SMURD a transportat-o rapid la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, femeia fiind conştientă şi colaborantă. La această oră se fac ultimele investigaţii, pentru stabilirea diagnosticului final, iar din declaraţiile reprezentanţilor medicali reiese că pacienta este în afara oricărui pericol şi urmează a fi externată”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei o vor contacta pe femeia rănită, precum şi familia acesteia pentru a le asigura suportul de care au nevoie.

Lucrările privind modernizarea falezei Cazinoului din Constanţa au fost încheiate în toamna anului trecut, valoarea investiţiei fiind de aproximativ patru milioane de euro, fonduri europene.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici