O femeie a încercat să iasă din România cu 45 de flori de mină

O femeie a încercat să iasă din România cu 45 de flori de mină care ar putea să facă parte din patrimoniul naţional. Incidentul a avut loc pe aeroportul din Cluj-Napoca. Mineralele au fost descoperite în bagajul femeii.

1084 afișări
Imaginea articolului O femeie a încercat să iasă din România cu 45 de flori de mină

Sursa foto: Politia de Frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Cluj Napoca şi angajaţii Biroului Vamal de Frontieră Aeroport Cluj au făcut joi descoperirea inedită. Cele 45 de flori de mină au fost găsite în bagajele unei femei care urmă să plece în Marea Britanie.

„Din verificări s-a constatat că bagajul aparţine unei femei, cetăţean român în vârstă de 56 de ani, originară din Tulcea. La controlul efectuat împreună cu reprezentanţii autorităţii vamale s-au descoperit 45 bucăţi de flori de mină, de diferite mărimi, tipuri şi culori, suspectibile a fi specimene rare şi colecţii de mineralogie apaţinând patrimoniului cultural naţional mobil, pentru care persoana nu a putut prezenta certificatul de export temporar sau definitiv emis de Ministerul Culturii. Persoana în cauză a declarat că florile de mină sunt bunuri personale şi intenţiona să le transporte în Marea Britanie unde locuieşte”, au anunţat poliţiştii de frontieră.

Florile de mină au fost reţinute de vameşi, urmând a fi stabilită valoarea şi provenienţa acestora. Poliţiştii au început o anchetă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici