O femeie a leşinat în braţele lui Boc în timp ce premierul îi vizita casa afectată de inundaţii - GALERIE FOTO

Unei femei din localitatea suceveană Pătrăuţi, a cărei casă a fost grav afectată de inundaţii, i s-a făcut rău luni după-amiază în timp ce era vizitată de premierul Emil Boc, aceasta fiind ţinută şi ajutată să-şi revină de către prim-ministru.

154 afișări
Imaginea articolului O femeie a leşinat în braţele lui Boc în timp ce premierul îi vizita casa afectată de inundaţii - GALERIE FOTO

O femeie a leşinat în braţele lui Boc în timp ce premierul îi vizita casa afectată de inundaţii (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

În timp ce vorbea cu premierul, venit să evalueze pagubele inundaţiilor, femeii i s-a făcut rău. Ea a fost ţinută să nu cadă de către Boc, care a cerut să i se dea apă femeii.

În localitatea Pătrăuţi, premierul a vizitat două familii ale căror case au fost grav afectate de viituri.

După ce a vizitat localitatea Pătrăuţi, Boc a fost în comuna Măriţei. Acolo, premierul a vizitat o casă grav afectată de ape, unde locuiesc trei familii. Unul dintre proprietarii casei, Nicolae Martiniuc, i-a spus premierului că şi-a dus copiii la vecini şi i-a cerut acestuia sprijin pentru refacerea locuinţei.

La Măriţei, Boc a fost surprins de o furtună puternică, iar după ce a vizitat locuinţa respectivă premierul a plecat spre Dorohoi.

Potrivit autorităţilor locale, în comuna Pătrăuţi cinci case au fost distruse total de ape, 12 au fost distruse parţial, iar o fermă zootehnică a fost distrusă în proporţie de 50 la sută. De asemenea, au fost distruşi 20 de kilometri de drum comunal. Un număr de 45 de persoane sinistrate, între care 17 copii, care au rămas fără case sunt cazaţi la şcoala şi grădiniţa din localitate.

Patru persoane au murit, iar alte două sunt date dispărute în judeţul Suceava, în urma inundaţiilor puternice de luni seară ce au afectat grav 52 de localităţi, fiind distruse 13 case, alte 936 fiind avariate, peste 400 de locuinţe izolate şi cel puţin 270 de persoane fiind evacuate.

Prefectul de Suceava a emis, marţi la prânz, un ordin de evacuare a persoanelor din toate localităţile situate de-a lungul râului Siret, de la intrarea în ţară până la ieşirea din judeţ, la Dolhasca, după ce cota de pericol în zonă a fost depăşită cu mai mult de jumătate de metru.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt evacuate sute de persoane din Siret, Grămeşti, Zvoriştea, Bereşti, Fântânele, Liteni şi Dolhasca.

Premierul Emil Boc a declarat marţi în localitatea suceveană Pătărăuţi că în şedinţa de miercuri a Guvernului vor fi alocate câte 5.000 de lei familiilor care au persoane decedate din cauza viiturilor şi că, de la caz la caz, vor fi alocate fonduri şi altor familii.

Premierul a spus că priorităţile autorităţilor sunt persoanele care au rămas fără case sau au fost evacuate din locuinţe, astfel că a dispus ca acestea să primească de la rezerva de stat apă minerală, pături şi conserve.

Potrivit acestuia, în prezent, la nivel naţional există 2.400 de persoane evacuate în urma inundaţiilor.

De asemenea, Boc a informat că 17 persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici