O femeie a născut siameze la Maternitatea Braşov, fetiţele fiind unite în zona abdomenului

O femeie de 33 de ani a născut siameze, vineri dimineaţă, la Maternitatea Braşov, fetiţele, care cântăresc 4.820 de grame, fiind unite în zona abdomenului şi urmând să fie transferate la Spitalul ”Marie Currie” din Capitală, pentru operaţia de separare.

604 afișări
Imaginea articolului O femeie a născut siameze la Maternitatea Braşov, fetiţele fiind unite în zona abdomenului

O femeie a născut siameze la Maternitatea Braşov, fetiţele fiind unite în zona abdomenului (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Maternităţii Braşov, medicul Valeria Badea, mama fetiţelor a pierdut până în prezent cinci sarcini, aceasta fiind prima naştere.

Femeia a născut, vineri, la ora 9.15, prin cezariană, sarcina braşovencei nefiind o surpriză pentru medici.

”Sarcina a fost monitorizată în permanenţă. Iniţial s-a stabilit că este vorba de o sarcină gemelară, iar la 12 săptămâni că este vorba de siameze. A fost programată la cezariană şi operaţia a decurs absolut normal. Femeia a născut la termen, la 38 de săptămâni, iar fetiţele cântăresc împreună 4.820 de grame şi sunt bine. Zona de alipire este mică, cam cât o monedă de 50 de bani, aproape de cordonul ombilical şi nu cred că vor fi probleme la operaţia de separare“, a spus Badea pentru corespondentul MEDIAFAX.

Medicii de la Maternitatea Braşov au luat deja legătura cu Spitalul ”Marie Currie” din Capitală, care urmează să le preia pe siameze pentru operaţia de separare, potrivit sursei citate.

Aceasta nu este pentru prima dată când la Maternitatea Braşov se nasc siamezi. În august 2008, o adolescentă de 16 ani din localitatea Budila a născut siamezi uniţi în zona capului.

Tânăra nu a spus nimănui despre sarcină de teama părinţilor pentru că tatăl copiilor era vărul ei. Siamezii nu au fost supuşi unei operaţii de separare, iar în martie 2009 au murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici