O femeie de 33 de ani a murit din cauza gripei

O femeie de 33 de ani din judeţul Dâmboviţa, internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, a murit din cauza gripei, astfel numărul deceselor înregistrate la nivel naţional ajungând la 36.

4092 afișări
Imaginea articolului O femeie de 33 de ani a murit din cauza gripei

O femeie de 33 de ani a murit din cauza gripei

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, a murit o femeie în vârstă de 33 de ani pentru care se confirmase prezenţa virusului gripal.

Femeia era internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.

”De la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa, au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal. Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul”, arată sursa citată.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane.

Numărul deceselor înregistrate la nivel naţional a ajuns la 36.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici