O femeie din Deva, venită din Thailanda, a fost internată la un spital din Timişoara. Femeia nu este infectată cu COVID-19

  • Femeia de 56 de ani din Deva a călătorit în Thailanda.
  • Pacienta s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril.
  • Femeia a fost transportată în condiţii speciale la Timişoara.
2606 afișări
Imaginea articolului O femeie din Deva, venită din Thailanda, a fost internată la un spital din Timişoara. Femeia nu este infectată cu COVID-19

O femeie din Deva, venită din Thailanda, a fost internată la un spital din Timişoara. Femeia nu este infectată cu COVID-19

UPDATE: Femeia nu este infectată cu COVID-19, anunţă Prefectura Hunedoara

Specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara infirmă prezenţa infecţiei cu COVID 19 pentru pacienta de 56 de ani, transportată în această dimineaţă de la S.J.U. Deva.

În urma consultului de specialitate, medicii au stabilit că acest caz nu se încadrează în definiţia de „infecţie cu coronavirus”. 

Femeia din Deva se află acum internată într-un salon obişnuit al spitalului din Timişoara, sub supraveghere medicală.

Ştirea iniţială:

O femeie de 56 de ani din Deva suspectă de coronavirus, după ce a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie, e internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara. 

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Prefectura Hunedoara, femeia în vârstă de 56 de ani din Deva, suspectă de infecţie cu COVID-19, a fost transportată duminică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Femeia s-a prezentat la UPU Deva cu sindrom febril şi, după un prim consult de specialitate, a fost imediat izolată, activându-se procedurile prevăzute pentru situaţii de „posibilă infecţie cu coronavirus”.

O Autospecială Transport Pentru Victime Multiple (ATPVM) de la Detaşamentul de Pompieri Deva a transportat-o la Timişoara în condiţii speciale.

„După efectuarea transportului, ATPVM va trece printr-un proces de decontaminare efectuat de echipajul CBRN (Cercetare chimică bacteriologică şi radionucleară) din cadrul ISU Timiş. Pacienta, cu domiciliul în Deva, a călătorit 7 zile în Thailanda şi s-a întors în ţară în data de 13 februarie prin Aeroportul Otopeni. În urma investigaţiilor şi analizelor medicale efectuate la spitalul din Timişoara urmează să se stabilească exact diagnosticul pentru pacienta din Deva”, se arată în comunicatul citat.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
coronavirus,
femeie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici