O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un paşaport fals

O femeie din Siria a încercat să intre în România cu un paşaport fals. Ea venea din Grecia şi a fost prinsă de poliţiştii de frontieră pe Aeroportul Otopeni.

2030 afișări
Imaginea articolului O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un paşaport fals

O femeie din Siria a încercat să intre în România, pe Aeroportul Otopeni, cu un paşaport fals

Potrivit Poliţiei de frontieră, mai mulţi străini au fost depistatţi cu nereguli în ultimele zile pe aeroporturile din ţară.

Astfel, marţi, poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti au legitimat o femeie la debarcarea din direcţia Atena. Aceasta a prezentat pentru control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Grecia, dar, cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că documentul este fals, iar femeia este cetăţean din Siria, solicitant de azil în Grecia. Ea a fost înapoiată de către compania transportatoare cu care a venit în direcţia Atena.

O altă echipă de pe Aeroportul Henri Coandă a depistat un bărbat care venea tot din Grecia, care s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Germania, aparţinând altei persoane. Bărbatul, cetăţean sirian, a fost înapoiat în direcţia Atena.

Luni, o echipă mixtă formată din poliţist de frontieră, lucrător de la Poliţia Transporturi şi un jandarm din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca a legitimat la terminalul plecări un bărbat, care a prezentat un paşaport Bangladesh şi un permis de şedere emis de România care era expirat din data de 01.11.2023. Acesta a declarat că intenţiona să călătorească în direcţia Bergamo. Întrucât persoana se afla în şedere ilegală pe teritoriul României, aceasta a fost predată unei echipe din cadrul Inspectoratului pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj pentru luarea măsurilor legale.

Tot luni, o echipă operativă de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, formată din poliţist de frontieră şi un lucrător din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, a depistat în zona terminalului Schengen trei persoane (doi cetăţeni din Bangladesh care intenţionau să călătorească în direcţia Barcelona şi un cetăţean din Pakistan care intenţiona să călătorească în direcţia Viena) aflate în şedere ilegală pe teritoriul României. Acestea se aflau în posesia permiselor de şedere româneşti valabile, dar aveau contractele de muncă încetate. Persoanele au fost preluate de o echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări pentru dispunerea măsurilor legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frontieră,
paşaport,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici