O fetiţă de un an, crescută într-o clădire dezafectată, plină de şobolani şi reziduuri umane şi menajere

O fetiţă în vârstă de un an şi două luni a fost preluată în regim de urgenţă într-un centru maternal, după ce s-a constatat că era într-o situaţie de risc major, fiind crescută de părinţi într-o clădire dezafectată din Bacău, fără uşi şi geamuri, plină de şobolani şi reziduuri umane şi menajere.

141 afișări

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit, în regim de urgenţă, în cazul unui copil în vârstă de un an şi două luni căruia îi erau puse în pericol viaţa şi sănătatea, fiind crescut în condiţii total inumane de către părinţii săi.

Fetiţa a fost găsită de către specialiştii DGASPC Bacău într-o clădire dezafectată din zona Orizont, din municipiul Bacău, aflată într-o stare avansată de degradare.

"Întreaga familie, formată din doi adulţi şi un copil în vârstă de un an şi două luni, era supusă unei situaţii de risc, având în vedere că respectivul imobil constituie un adevărat focar de infecţie. Echipa deplasată la faţa locului a constatat că imobilul era plin de şobolani şi de reziduuri umane şi menajere. Este vorba de neglijare severă a copilului, fiindu-i pusă inclusiv viaţa în pericol. Cei doi adulţi, de altfel părinţii fetiţei, au afirmat că locuiesc acolo de aproximativ două săptămâni, iar singura sursă de venit o reprezintă alocaţia fetiţei", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Alina Iftode.

Ridicate de către DGASPC Bacău, fetiţa şi mama acesteia au fost cazate într-un centru maternal unde vor beneficia atât de îngrijire, cât şi de consiliere din partea specialiştilor Direcţiei de Protecţie a Copilului Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici