O girafă din Mexic, în căutarea unui partener, este transportată 40 de ore într-o cutie specială

  • O girafă din Mexic a pornit într-o călătorie de 40 de ore în căutarea căldurii şi a unui partener.
  • Animalul dintr-o grădină zoologică din Mexic este mutat într-o rezervaţie aflată la peste o sută de kilometri.
  • Transportul este realizat cu ajutorul unei cutii speciale.
125 afișări
Imaginea articolului O girafă din Mexic, în căutarea unui partener, este transportată 40 de ore într-o cutie specială

O girafă din Mexic, în căutarea unui partener, este transportată 40 de ore într-o cutie specială

Girafa Benito călătoreşte într-o ladă specială legată de spatele unui camion, potrivit Sky News. Lada are 16 metri înălţime, dar acoperişul poate fi coborât pentru a trece pe sub poduri. Girafa poate scoate capul prin partea de sus a cutiei, care este dotată cu o prelată pentru a o proteja de frig, vânt şi ploaie.
 
În cutie sunt numeroase paie, lucernă, apă şi legume, dar şi un echipament care le permite tehnicienilor să poată vorbi cu Benito în timpul deplasării.
 
Un convoi de poliţie, oficiali de mediu şi Garda Naţională escortează camionul şi cutia. Călătoria va ţine aproximativ 40 de ore. Animalul este transferat într-o rezervaţie din Mexic are mai multe partenere şi este mai cald.
 
Girafa în vârstă de patru ani s-a născut într-o grădină zoologică din Mexic. Unitatea găzduia alte două girafe care formau un cuplu. Benito nu a putut rămâne acolo, deoarece îngrijitorii grădinii se temeau că masculul îl va ataca pe potenţialul său rival. 
 
Anul trecut, girafa a fost mutată într-un parc de lângă graniţa cu SUA, unde era frig, iar specialiştii au decis că animalul trebuie mutat din nou. Acum el este dus într-o rezervaţie aflată la 145 de kilometri distanţă unde este mai cald şi există trei femele cu care Benito s-ar putea împerechea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici