O hartă a sărăciei, prioritatea noului prefect de Vaslui, judeţul cu cei mai mulţi şomeri

Noul prefect de Vaslui, Radu Renga, şi-a stabilit ca prioritate de la numirea sa în funcţie realizarea unei hărţi a sărăciei, în condiţiile în care judeţul Vaslui este pe primul loc la şomaj în ţară, iar numărul real al celor fără loc de muncă este mult mai mare faţă de cel indicat de statistici.

214 afișări
Imaginea articolului O hartă a sărăciei, prioritatea noului prefect de Vaslui, judeţul cu cei mai mulţi şomeri

O hartă a sărăciei, prioritatea noului prefect de Vaslui, judeţul cu cei mai mulţi şomeri (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

Judeţul Vaslui ar putea avea, în premieră, o hartă a sărăciei, aşa cum şi-a propus noul prefect Radu Renga, care ar putea ajuta, în opinia sa, la găsirea unor soluţii de relansare economică a judeţului, în special prin crearea de locuri de muncă.

În această idee, prefectul Radu Renga a avut deja o primă întâlnire cu şefii instituţiilor aflate sub coordonarea Ministerului Muncii, solicitându-le acestora să pună cifrele cap la cap pentru a putea avea o viziune asupra a ceea ce înseamnă, în realitate, situaţia socială din judeţ.

"Doresc ca în perioada următoare să facem o hartă a sărăciei, în care să vedem câţi sunt în realitate fără loc de muncă, nu doar cei aflaţi în statistici la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Doar aşa putem să diagnosticăm şi apoi să găsim nişte soluţii, câteva căi de a face ceva pentru a scoate judeţul din această zonă în care se află în prezent", a declarat, joi, prefectul judeţului Vaslui, Radu Renga.

La ora actuală, din cei 160.000 de locuitori ai judeţului Vaslui care reprezintă populaţia activă aproximativ 50.000 sunt salariaţi, iar 16.000 se află în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici