O imagine dezolantă. Zeci de balene au eşuat pe ţărm. Este una dintre cele mai grave eşuări în masă din memoria recentă

Peste 50 de balene pilot au murit, iar autorităţile se grăbesc să salveze alte câteva zeci, după ce un grup uriaş a eşuat pe o plajă din Australia.

2290 afișări
Imaginea articolului O imagine dezolantă. Zeci de balene au eşuat pe ţărm. Este una dintre cele mai grave eşuări în masă din memoria recentă

Grupul a fost observat pentru prima dată la aproximativ 100 de metri de coastă, marţi, în ceea ce martorii spun că a fost o imagine neobişnuită.

Odată ce balenele au început să se eşueze pe ţărm, autorităţile din domeniu au lansat o intervenţie de urgenţă în încercarea de a le salva.

Aproximativ 51 de balene au murit în cursul nopţii de marţi spre miercuri, iar autorităţile au încercat să le readucă pe cele 46 de balene supravieţuitoare în mare miercuri, realtează BBC.

Unele dintre cele mai grave eşuări în masă din Australia au implicat balene pilot - 230 s-au eşuat pe coasta Tasmaniei în 2022, iar 150 au eşuat în Australia de Vest în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici