O infecţie intraspitalicească, posibilă cauză a stării celor două paciente de la CF 2

Informaţiile oferite de ancheta preliminară declanşată de Ministerul Sănătăţii (MS) la Spitalul CF 2 indică posibilitatea unei infecţii nosocomiale, care va putea fi confirmată sau infirmată odată cu obţinerea rezultatelor finale ale analizelor de laborator.

526 afișări
Imaginea articolului O infecţie intraspitalicească, posibilă cauză a stării celor două paciente de la CF 2

Ministerul Sănătăţii a început o anchetă la Spitalul CFR 2 (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Ministerul arată că ancheta este în curs de derulare şi că au fost ridicate probe pentru analiza de laborator.

Probele recoltate de la ambele paciente sunt în lucru la Institutul "Matei Balş" şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

O echipă a MS s-a deplasat, vineri dimineaţă, la Spitalul CF 2 Bucureşti pentru evaluarea situaţiei care a determinat apariţia celor două cazuri grave internate în acest moment la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti (SUUB).

Totodată, secţiile de ginecologie, neonatologie şi blocul operator au fost închise. Măsura a fost luată după ce prim-solista Amelia Antoniu şi o altă femeie supuse unor intervenţii chirurgicale minore la această unitate au fost duse în stare foarte gravă la SUUB.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CF 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, fiind internate în Secţia de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).

Alice Roxana Preda fost supusă, luni, unei intervenţii de serclaj la Spitalul CF 2, la scurt timp după ce a fost operată prim-solista Amelia Antoniu.

Familiile celor două femei sunt convinse că acestea au contactat o infecţie intraspitalicească. Elena Copaciu, şeful Clinicii de anestezie-terapie intensivă de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a spus că starea Ameliei Antoniu este în curs de stabilizare, dar aceasta respiră în continuare cu ajutorul aparatelor.

Directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, a fost demis, vineri, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, au declarat pentru MEDIAFAX surse din minister.

La rândul lui, liderul "Sanitas" Marius Petcu a spus, vineri, că a discutat de mai multe ori cu ministrul Radu Berceanu despre schimbarea directorului Spitalului CFR 2, Constantin Tănase, după ce a primit reclamaţii de la liderii de sindicat din unitate privind abuzurile săvârşite de acesta şi condiţiile de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici