O judecătoare din Bucureşti a lipsit de la serviciu cinci ani pentru că lucra la Paris

O judecătoare care profesează de la Tribunalul din Paris este cercetată disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), după ce inspectorii au stabilit că nu poate fi judecător în două jurisdicţii diferire, respectiv la instanţa din Capitala Franţei şi la Tribunalul Bucureşti.

743 afișări
Imaginea articolului O judecătoare din Bucureşti a lipsit de la serviciu cinci ani pentru că lucra la Paris

O judecătoare din Bucureşti a lipsit de la serviciu cinci ani pentru că lucra la Paris

Vicepreşedintele Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei a înaintat o sesizare la începutul anului către Consiliul Superior al Magistraturii, în care arăta că judecătoarea Antoanela Florescu este magistrat la Tribunalul din Paris, după absolvirea Şcolii de Magistratură de la Bordeaux, în timp ce figurează şi la Tribunalul Capitalei, unde de peste patru ani de află în concedii sub diferite forme.

Totodată, judecătoarea Antoanela Florescu face obiectul unei cercetări şi cu privire la nedepunerea în termen a declaraţiilor de avere şi de interese, au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

Judecătoarea Antoanela Florescu, după absolvirea Şcolii de Magistratură din Franţa în urmă cu mai bine de patru ani, i-a înaintat preşedintelui Tribunalului Bucureşti de atunci, Maria Huza, o cerere de concediu fără plată. În cazul neprezentării la postul de la Paris, după absolvirea şcolii, judecătoarea Florescu ar fi fost pusă să achite taxele de şcolarizare, precizează sursele citate.

Astfel, Florescu a înaintat o cerere de concediu fără plată, care s-a prelungit pe o perioadă de doi ani, ulterior înaintând alte acte privind imposibilitatea de a se prezenta la instanţa din Bucureşti, invocând probleme personale. Între timp, judecătoarea a născut.

Întrucât postul de judecător de la Tribunalul Bucureşti-secţia comercială era blocat, conducerea instanţei a cerut CSM să decidă cu privire la faptul că magistratul Florescu figurează ca profesând în două jurisdicţii diferite. Inspectorii Consiliului au apreciat că este o stare de incompatibilitate, astfel că s-a declanşat o acţiune disciplinară faţă de Florescu, având termen de soluţionare în luna octombrie.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, care datează din 4 septembrie 2008, Antoanela Florescu are un salariu anual de magistrat la Paris de 36.000 de euro, fiind proprietara unui apartament cu o valoare impozabilă de 190.000 de euro. Ultima declaraţia de interese a acesteia este datată 30 iunie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici