O locomotivă s-a răsturnat în judeţul Braşov. Nu există victime

O locomotivă s-a răsturnat, marţi dimineaţă, în zona Gării Timişul de Jos din judeţul Braşov, iar un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se află la faţa locului, primele informaţii arătând că nu există victime.

587 afișări
Imaginea articolului O locomotivă s-a răsturnat în judeţul Braşov. Nu există victime

O locomotivă s-a răsturnat în judeţul Braşov. Nu există victime (Imagine: Zoltan Racz/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit comisarului-şef Valentin Nechita de la Poliţia Transporturi Feroviare Braşov, locomotiva nu avea ataşate vagoane şi aparţine unui operator feroviar privat.

În jurul orei 7.30, locomotiva s-a răsturnat într-o curbă la intrarea în triajul Gării Timişul de Jos, târându-se pe o distanţă de câteva zeci de metri, şi a rupt doi stâlpi de electricitate.

În urma incdentului traficul feroviar nu a fost blocat întrucât locomotiva circula pe o linie secundară.

Mecanicul locomotivei coborâse din vehicul fără a-l asigura

Mecanicul locomotivei nu se afla în locomotivă, el coborând, fără a o asigura, pentru a face verificări, iar în acest timp vehiculul s-a pus în mişcare.

Mecanicul a vrut să verifice ceva la vehicul şi a coborât, în staţia Dârste, fără a asigura locomotiva, iar aceasta s-a pus în mişcare, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov.

Locomotiva a prins viteză foarte mare, de peste 100 de kilometri la oră, iar într-o curbă s-a răsturnat în afara liniilor şi a rupt doi stâlpi. În urma incidentului nu au existat victime, fiind o zonă fără locuinţe.

În prezent, poliţişti şi reprezentanţi ai CFR fac cercetări şi măsurători, urmând ca locomotiva să fie ridicată de o macara.

Potrivit comisarului-şef Valentin Nechita de la Poliţia Transporturi Feroviare Braşov, locomotiva nu avea ataşate vagoane şi aparţine unui operator feroviar privat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici