O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici, distribuite în Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat marţi că începe distribuirea în format electronic a 1.000 de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici.

772 afișări
Imaginea articolului O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici, distribuite în Ilfov

O mie de cupoane de sterilizări gratuite pentru câini şi pisici, distribuite în Ilfov

Potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, pentru a intra în posesia unui cupon electronic de sterilizări gratuite, cetăţenii trebuie să sune la numărul 0751.235.009, să deţină un animal de rasă comună, câine ori pisică (maidanez) şi să aibă domiciliul sau reşedinţa în judeţul Ilfov.

„Fiecare cupon are un cod unic de identificare, în baza căruia cetăţenii îşi programează animalele la sterilizat direct la clinică. Pentru a simplifica birocraţia şi pentru a preveni eventualele nereguli, totul se desfăşoară în sistem Google Drive”, se arată în comunicat.

Cupoanele au o valabilitate de trei luni.

În 2022, Consiliul Judeţean Ilfov, prin Biroul Protecţia Animalelor, împreună cu ONG-urile din domeniul protecţiei animalelor, a sterilizat gratuit peste 3.000 de animale de rasă comună, câini şi pisici. Conform sursei citate, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege, iar amenda pentru neconformare ajunge până la 10.000 de lei.

„Noi avem campanii de sterilizări gratuite în fiecare zi de marţi, facem turul localităţilor din Ilfov. De pildă, în martie, ajungem în localităţile Moara Vlăsiei şi Afumaţi. Stabilim o locaţie, oamenii vin dimineaţa cu animalele lor, le recepţionăm, apoi le transportăm la clinica Center of Hope din Găneasa, acolo unde sunt operate. Iar după-amiaza, revenim în localitate şi le predăm. Însă, nu toţi oamenii pot veni în aceste zile de campanie organizate de noi în fiecare marţi. Drept urmare, am decis să venim suplimentar cu aceste cupoane în format electronic. Practic, le dăm tuturor posibilitatea să intre în legalitate şi îşi sterilizeze gratuit animalul din curte, câinele sau pisica”, a declarat Hilde Tudora, şef Birou Protecţia Animalelor.

Cupoanele vor fi distribuite începând de miercuri, 1 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici