O mie de persoane protestează în faţa Palatului Administrativ din Târgu Mureş

Aproximativ o mie de persoane protestează marţi în faţa Palatului Administrativ din Târgu Mureş, unde a fost adus şi un camion cu puţin fân, protestatarii afirmând că singurul lucru bun pe care l-a făcut premierul Emil Boc a fost că a cosit iarbă.

13 afișări
Imaginea articolului O mie de persoane protestează în faţa Palatului Administrativ din Târgu Mureş

O mie de persoane protestează în faţa Palatului Administrativ din Târgu Mureş (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Aproximativ o mie de persoane s-au adunat, marţi dimineaţă, în Piaţa Victoriei din centrul municipiului Târgu Mureş, în faţa Palatului Administrativ, ei fiind angajaţi din învăţământ, sănătate, administraţie publică, penitenciar, Poliţie, de la instituţii şi unităţi economice din Târgu Mureş, Iernut, Sighişoara şi Luduş.

Protestatarii au huiduit şi au strigat "Jos Guvernul", purtând pancarte pe care scrie "Un popor ne-educat, uşor de manipulat" şi "Nu renunţăm la drepturile noastre".

Sindicaliştii au adus la miting un camion cu puţin fân, iar preşedintele CNSLR Frăţia, Călin Orlando Cociş, a declarat că singurul lucru bun pe care l-a făcut premierul Emil Boc este că a cosit iarbă, dar atât este tot ce a reuşit să adune.

"În loc de salarii, Guvernul ne dă fân", le-a spus manifestanţilor, de la megafon, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret" Mureş, Ioan Săcărea.

El i-a întrebat pe sindicalişti de ce ar trebui să plătească ei ce au furat alţii.

"Ei s-au aranjat şi acum ne taie din salarii şi pensii", a spus Săcărea, iar manifestanţii au început să strige "Hoţii".

Săcărea a susţinut că şoferul ministrului Adriean Videanu câştigă 4.000 de lei, în timp ce restul ţării pierde 25 la sută din salarii şi 15 la sută din pensii.

"Iar dumneavoastră pierdeţi 25 şi 15 la sută şi muriţi de foame", a spus Săcărea, salutând protestatarii provenind din rândul angajaţilor Penitenciarului din Târgu Mureş şi spunând că ei îi vor îngriji pe cei care fură populaţia.

Liderul CNSLR Frăţia, Călin Orlando Cociş, a spus că la manifestare s-ar putea aduna până la 3.000 de persoane, întrucât ploaia se opreşte.

"Ploaia nu ne va face mai mult rău ca Boc", a conchis Cociş.

Mitingul este programat să dureze până la ora 12.00.

Guvernul a adoptat, duminică, proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile şi alte prestaţii sociale din sectorul bugetar, pentru care îşi va angaja răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici