O mie de poliţişti vor asigura ordinea la alegerile locale parţiale de duminică

O mie de poliţişti sunt mobilizaţi pentru a asigura ordinea la alegerile locale parţiale care vor avea loc duminică în judeţele Bihor, Botoşani, Covasna, Harghita, Neamţ, Olt şi Teleorman, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

147 afișări
Imaginea articolului O mie de poliţişti vor asigura ordinea la alegerile locale parţiale de duminică

O mie de poliţişti vor asigura ordinea la alegerile locale parţiale de duminică (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Astfel, peste 330 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, Poliţia Română va asigura măsuri de pază şi protecţie la 183 de secţii de votare dintre cele 417 constituite.

Pentru protecţia locurilor în care vor fi organizate secţii de votare, vor fi la datorie 350 de poliţişti, iar pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivel naţional, vor acţiona 142 de poliţişti, constituiţi în 42 de echipe operative.

A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 121 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu structurile de jandarmi, dacă situaţia operativă va impune.

"Măsurile adoptate de Poliţia Română urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al poliţiştilor", a precizat Poliţia Română.

Poliţiştii au fost agrenaţi în misiuni şi pe întreaga durată a campaniei electorale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici