O navă a pierdut tractoare şi cherestea în mare, din cauza valurilor mari - VIDEO

O navă sub pavilion Republica Moldova a pierdut o parte din încărcătura pe care o transporta, tractoare şi cherestea, după ce, din cauza vântului puternic şi a valurilor mari, s-a înclinat prea tare într-un bord, iar mărfurile au căzut în apă.

549 afișări
Imaginea articolului O navă a pierdut tractoare şi cherestea în mare, din cauza valurilor mari - VIDEO

O navă a pierdut încărcătura în mare, la plecarea din portul Constanţa, din cauza valurilor mari (Imagine: Captură video)

Potrivit Căpităniei Zonale Constanţa, vineri, în momentul în care nava Aurelia M - pavilion Republica Moldova a ajuns în rada exterioară a Portului Constanţa, din cauza vremii nefavorabile, în condiţii de vânt puternic şi valuri mari, s-a înclinat prea tare într-un bord şi 81 de tractoare uzate, precum şi aproximativ 400 de tone de cherestea, s-au desprins din legături şi au căzut în apele mării.

Imediat, comandantul a luat măsura de a ancora nava şi a verificat dacă vreunul dintre marinari a fost rănit sau a căzut şi el peste bord, precum şi etanşeitatea vasului.

După ce s-a stabilit că în urma incidentului niciunul dintre cei 12 membri de echipaj aflaţi la bord nu a fost rănit şi nici nava nu a suferit avarii, comandantul a cerut ajutorul Căpităniei, care a trimis în sprijinul acestuia un remorcher.

Aurelia M a fost tractată în rada interioară a portului, iar inspectorii Căpităniei Zonale Constanţa au deschis o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea incidentului, din primele cercetări reieşind că marfa de la bord nu ar fi fost amarată corespunzător.

Reprezentanţii Căpităniei Zonale Constanţa au mai precizat că vasul îşi va putea relua în curând voiajul, după ce va amara din nou marfa la bord, iar nava va fi reinspectată.

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici