O navă eşuată la intrarea în Portul Mangalia a fost repusă pe linia de plutire - VIDEO

Autorităţile portuare au reuşit, joi seară, să repună pe linia de plutire o navă care a eşuat, în noaptea de miercuri spre joi, la intrarea în Portul Mangalia.

117 afișări
Imaginea articolului O navă eşuată la intrarea în Portul Mangalia a fost repusă pe linia de plutire - VIDEO

O navă eşuată la intrarea în Portul Mangalia a fost repusă pe linia de plutire (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ofiţerilor de la Căpitănia Mangalia, nava "Janesia Asphalt 6" - pavilion Panama, efectua, joi dimineaţă, în jurul orei 05.00, manevre de intrare în portul Mangalia, dar la un moment dat a eşuat pe un banc de nisip, la 500 de metri - sud de intrarea în port.

Nava nu a suferit avarii, fiind în stare de flotabilitate, fără pericol de scufundare şi nu s-au înregistrat nici scurgeri de combustibil.

Manevrele pentru scoaterea navei de pe bancul de nisip au durat mai bine de 12 ore.

Iniţial, scafandrii au coborât în mare pentru a stabili care este cea mai bună direcţie pentru dezeşuare. Apoi, în zonă au fost aduse două remorchere pentru a scoate din nisip nava eşuată, dar acestea nu au făcut faţă, în zonă fiind apoi trimis un alt remorcher care a reuşit, în jurul orei 20.00, dezeşuarea navei "Janesia Asphalt 6", care a acostat în Portul Mangalia.

Video Stirileprotv.ro

Inspectorii din cadrul Căpităniei Mangalia vor deschide şi o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care a avut loc incidentul de navigaţie.

Nava "Janesia Asphalt 6" venea din portul italian Augusta, este încărcată cu bitum şi are la bord un echipaj de 18 persoane, iar în urma incidentului nimeni nu a fost rănit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici