O navă încărcată cu fier vechi a eşuat pe Bara Sulina

O navă sub pavilion Sierra Leone încărcată cu fier vechi a eşuat, duminică seară, pe Bara Sulina, în apropiere de intrare în Marea Neagră, după ce vasul a atins un banc de nisip, în urma incidentului nefiind înregistrate pagube sau victime.

237 afișări
Imaginea articolului O navă încărcată cu fier vechi a eşuat pe Bara Sulina

O navă încărcată cu fier vechi a eşuat pe Bara Sulina (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Încercările de repunere a navei pe linia de plutire au eşuat, duminică seara, din cauza din cauza întunericului şi a condiţiilor meteo, astfel că Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a reluat, luni dimineaţă, operaţiunile de salvare a navei.

Autorităţile acţionează cu remorcherul "Ghiorghieni II" pentru repunerea pe linie de plutire navei eşuate. Potrivit reprezentanţilor AFDJ Galaţi, luni dimineaţă, au fost reluate operaţiunile de salvare a cargoului "Sybell", eşuat în timp ce naviga pe Bara Sulina.

Nava este încărcată cu 1.900 de tone de fier vechi şi se deplasa dinspre România către Turcia. Membrii echipajului au anunţat autorităţile navale că, duminică seară, în jurul orei 19:00, după ce cargoul a părăsit Bara Sulina, a eşuat pe un banc de nisip din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Duminică, în urma incidentului naval, AFDJ Galaţi a trimis în zonă remorcherul "Ghiorghieni II" care ar fi trebuit să repună nava pe linia de plutire, însă operaţiunea de salvare a fost amânată pentru luni dimineaţă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

Navigaţia în zonă nu a fost afectată de incident, în urma căruia nu s-au înregistrat pagube materiale sau victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici