- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (17.01.2017, 15:41)
- Oana Despa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O nouă comisie CNATDCU va analiza contestaţia la decizia de neplagiat în cazul Laurei Codruţa Kovesi
O comisie a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) va analiza contestaţia la decizia de neplagiat în cazul tezei de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit vicepreşedintelui CNATDCU.
Urmărește
2743 afișări
O nouă comisie CNATDCU va analiza doctoratul lui Kovesi, după ce decizia de neplagiat a fost contestată
"CNATDCU a dispus crearea unei noi comisii după ce s-a depus o contestaţie la decizia iniţială de neplagiat dată de Consiliul General. Astfel, se întruneşte o nouă comisie care va fi votată de Consiliul General CNATDCU. După ce vor fi aleşi cei trei specialişti, raportul tezei va fi reevaluat, urmând ca decizia să fie votată de Consiliul General", a declarat, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Marius Andruh.
ULTIMELE ȘTIRI
-
UNTOLD 2025 este o ediție aniversară cu artiști live și prețuri speciale pentru bilete
-
Polonia vrea suspendarea temporară a dreptului de azil pentru a împiedica migraţia ilegală
-
Ucraina ar putea vinde arme către alte ţări. Producătorii fac presiuni pe guvern să permită exportul / „Armele fabricate în Ucraina şi testate în lupte reale sunt de interes pentru multe ţări"
-
Lucrările întârzie pe cel mai aşteptat lot din A0 – Autostrada Bucureştiului: Grecii de la Aktor spuneau că termină în septembrie cei aproape 18 km, dar cel mai probabil vor fi gata spre finalul anului
Contestaţia a fost depusă de către Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, a mai precizat Andruh.
De altfel, în cea de-a opta înregistrare, fostul deputat Sebastian Ghiţă a vorbit din nou despre doctoratul Laurei Codruţa Kovesi.
"În cazul plagiatului doamnei Kovesi, Parchetul General a spus că nu a putut verifica zborul de la Cluj, cu avion privat, pentru că nu au găsit firma. Pentru că firma e în insolvenţă, iar Parchetul nu a reuşit să recupereze nişte documente. Eu cred că a minţit. Iată factura din 27 iulie 2012, cea care dovedeşte că împreună cu Mihnea Costoiu am fost la Cluj, pentru a o acoperi pe Kovesi. Aţi văzut toţi cu comisia aceea a ministerului a păcălit legea, a minţit şi a încercat să demonstreze ceva ce ne este clar tuturor. A încercat să demonstreze că Kovesi a plagiat doar puţin şi în în părţile esenţiale, dar în realitate ei au verificat doar 100 de pagini din 400 şi nu au folosit un software deloc", a transmis Ghiţă.
Procurorul-şef DNA a replicat însă că este vorba de o manipulare în cazul său.
"A fost prezentată o factură referitoare la deplasarea făcută la Cluj pentru a se «rezolva», pun între ghimele pentru că nu poate fi adevărat, cercetarea mea în cazul de plagiat în 2012. Vă rog să vă uitaţi pe factură jos. Comanda pentru factură a fost făcută în 2009, iar plata în 2012. Cum e făcută în 2009 o comandă pentru un avion privat, ştiind că în 2012 Codruţa Kovesi va fi investigată pentru plagiat? Este din nou tehnică de manipulare şi îmbinare a unor chestiuni adevărate cu minciuni. Poate factura e adevărată, dar este folosită în alt context", a precizat Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu acordat ziare.com.
Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a decis, în luna decembrie, cu 35 de voturi pentru şi o abţinere, menţinerea titlului de doctor a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, considerând că o măsură de retragere a acestuia ar fi prea drastică în condiţiile în care pasajele ce pot fi considerate plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, adică aproape 4 % din teză, iar acestea sunt din partea de introducere a lucrării, nu din cea de creaţie ştiinţifică.
Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi: L-am cunoscut pe Ghiţă la evenimente instituţionale. Nu am de ce să demisionez
Citeşte şi: Traian Băsescu, audiat de procurori după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: "A fost o declaraţie de martor completă"
Citeşte şi: Klaus Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie şi trecere în rezervă a generalului Coldea
Citește pe alephnews.ro: Unde mergi la surf în România? Constanța este destinația ideală, spune Andrei Damian
Citește pe www.zf.ro: Cine spune că în România nu sunt bani? Un om de afaceri român şi-a cumpărat un avion privat pe care a dat peste 40 mil. euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prima competiție de e-sports afiliată SuperLigii de fotbal din România este lansată cu premii de 130.000 de euro
Cine spune că în România nu sunt bani? Un om de afaceri român şi-a cumpărat un avion privat pe care a dat peste 40 mil. euro
Cine este românca ce a creat de la zero în ţara noastră o afacere de 2 miliarde de euro şi care are peste 8.000 de angajaţi şi 900 de unităţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
PROSPORT.RO
Simona Halep va primi o despăgubire colosală după scandalul dopajului. Câți bani îi va vira ITIA
CANCAN.RO
Noul semn de circulație care dă mari bătăi de cap șoferilor. Ce OBLIGAȚIE impune și unde poate fi întâlnit
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe