O nouă criză a gunoaielor. Autorităţile locale cer prefectului declararea stării de alertă în Ploieşti

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Ploieşti a decis miercuri să solicite prefectului judeţului Prahova declararea stării de alertă pe raza oraşului „ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie”.

424 afișări
Imaginea articolului O nouă criză a gunoaielor. Autorităţile locale cer prefectului declararea stării de alertă în Ploieşti

O nouă criză a gunoaielor: CLSU Ploieşti cere prefectului declararea stării de alertă în oraş

Potrivit unui comunicat al Primăriei Ploieşti, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă întrunit, miercuri, în şedinţă extraordinară, „a constatat menţinerea existenţei unei stări potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul municipiului Ploieşti, ca urmare a incapacităţii operatorului de salubritate de a colecta deşeurile menajere de la populaţie, în contextul epidemiologic existent, situaţie identică cu starea constatată în 04.05.2021”.

CLSU a decis informarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova despre existenţa stării potenţial generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul oraşului.

De asemenea, s-a hotărât să se solicite acordul prefectului judeţului Prahova pentru declararea stării de alertă pe teritoriul municipiului Ploieşti.

Aceasta ar urma să fie instituită pe o perioadă de 30 de zile.

„Măsuri ce se vor adopta:

-adresa către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Prahova cu solicitare de Notificare a rezilierii Contractului nr. 1792/13.09.2016 de delegare prin concesiune a gestionarii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale, ca urmare a neîndeplinirii obligaţiilor contractuale (...) sau adoptarea de măsuri legale cu caracter de urgenţă pentru asigurarea serviciului de salubritate la nivelul Municipiului Ploieşti;
-continuarea demersurilor începute de către Municipiul Ploieşti pentru asigurarea serviciului de curăţenie căi publice la nivelul unităţii administrativ teritoriale”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, primarul Andrei Liviu Volosevici a solicitat Comisariatului Prahova al Gărzii Naţionale de Mediu măsuri concrete în luarea deciziilor legale care se impun împotriva operatorului local de salubritate, care „prin nerespectarea programului de colectare a deşeurilor municipale, generează un grad de poluare crescut în oraşul nostru, în această perioadă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici