O nouă platformă devzoltată de Romanian Game Developers Association vine în ajutorul părinţilor

  • Platforma DespreJocuriVideo.ro vine în ajutorul părinţilor ai căror copii folosesc jocuri video
  • A fost dezvoltată de Romanian Game Developers Association (RGDA) şi producătorii de jocuri
  • Directorul executiv de la RGDA îţi spune cum te poate ajuta platforma
142 afișări
Imaginea articolului O nouă platformă devzoltată de Romanian Game Developers Association vine în ajutorul părinţilor

O nouă platformă devzoltată de Romanian Game Developers Association vine în ajutorul părinţilor

Ştii deja că mulţi copii preferă jocurile video în dauna celor din spatele blocului sau în curte, mai ales de când e pandemia. De acum există şi o platformă care să-i ajute pe părinţi.

DespreJocuriVideo.ro este o campanie iniţiată de RGDA, alături de producătorii de jocuri de la noi. Electronic Arts, Ubisoft sau Gameloft au contribuit la această platformă. Aceasta îi ajută pe părinţi să înveţe instrumentele de control parental. Directorul executiv al companiei a explicat pentru Aleph News cum vine platforma în ajutorul părinţilor. 

Andreea Medvedovici-Per, director executiv RGDA: Ideea acestei platforme nu este una originală, este o platformă şi, de fapt, o campanie pe care o vedem şi la colegii din alte ţări. S-a hotărât crearea acestor campanii la nivel naţional pentru ca părinţii să ştie că industria dezvoltatorilor de jocurieste un aliat al lor. Este doar în beneficiul copilului ca acesta să se poată bucura doar de jocuri specifice şi potrivite pentru vârsta lui.

Claudia lucrează de acasă pe timpul pandemiei. Astfel, copilul ei a mutat joaca în mediul online. Ea îţi spune că este foarte important să monitorizeze ce aplicaţii foloseşte copilul.

Claudia Ion, inginer de sistem: Dacă nu eşti atent la ce se joacă, poate intra în jocuri care să-i influenţeze şi limbajul, şi comportamentul, negativ. A crescut foarte mult utilizarea tablete în perioada pandemiei din simplul motiv că stăteam mult mai mult închişi în casă, timpul de joacă afară era limitat. Dacă nu urmărim ceea ce fac copiii în mediul online, riscăm să avem mari surprize mai târziu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici