O organizaţie din România angajează refugiaţi ucraineni. Care sunt condiţiile impuse

  • Refugiaţii ucraineni care aleg România au acum şansa de a opta pentru un loc de muncă, după ce mai mai multe companii din ţară şi organizaţii s-au mobilizat într-o mişcare de solidaritate fără precedent şi au lansat mii de oferte în piaţă.
  • Un exemplu vine şi de la Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, o organizaţie nonprofit care integrează pe piaţa muncii persoane aflate în dificultate.
637 afișări
Imaginea articolului O organizaţie din România angajează refugiaţi ucraineni. Care sunt condiţiile impuse

Damien Thiery

În acest nou context delicat din punct de vedere social, Ateliere Fără Frontiere anunţă mai multe locuri de muncă în propriile ateliere pentru cetăţenii ucraineni care provin din medii vulnerabile, atât la sediul organizaţiei din Bucureşti, cât şi la ferma bio&co din satul Ciocănari, Dâmboviţa. Este vorba despre un post de croitor, un post pentru recondiţionarea calculatoarelor, două pentru dezmembrarea echipamentelor electronice şi electrocasnice şi trei posturi de lucrători agricoli.

Aplicaţiile pot fi transmise la adresa cariere@atelierefarafrontiere.ro, telefonic sau prin sms/whatsapp la numărul +40720.401.273, dar şi pe pagina de Facebook sau Instagram - Ateliere Fără Frontiere, în limba română sau engleză. Mai multe detalii despre posturile libere pot fi găsite şi aici: https://www.atelierefarafrontiere.ro/cariere .

„Suntem cu sufletul alături de ucraineni şi sărim în sprijinul celor care vin în România. Organizaţia noastră poate să ajute şi cu laptopuri sau calculatoare recondiţionate orice instituţie, ONG sau centru care sprijină persoanele refugiate. Nu trebuie decât să ne scrieţi. În acelaşi timp, avem nevoie să colectăm astfel de echipamente ca să le recondiţionăm”, declară Damien Thiery, CEO-ul Ateliere Fără Frontiere.

Ateliere Fără Frontiere are un model de lucru de întreprindere socială de inserţie, obiectivul social fiind cel al integrării pe piaţa muncii a persoanelor greu angajabile, în trei ateliere de producţie active din industrii precum gestiunea deşeurilor electrice şi electronice, fashion sustenabil sau agricultură organică.

În 2021, veniturile Asociaţiei au crescut uşor, ajungând la 4,62 milioane de lei, faţă de 3,91 milioane de lei cu un an înainte. Ponderea vânzărilor a crescut de la 35% în 2020 la aproape 50% în 2021 datorită revenirii situaţiei economice din cadrul atelierelor. De asemenea, în 2020 Ateliere Fără Frontiere reuşit să obţină finanţarea câtorva proiecte europene care continuă inclusiv în 2022.

Întreprinderile sociale de inserţie sunt structuri caracteristice economiei sociale, un domeniu care există de mult timp chiar dacă această sintagmă a apărut relativ recent în discursul activiştilor şi antreprenorilor sociali din România. Scopul este unul social, fiind condiţionat de alocarea a minimum 90% din profitul realizat scopului social.

„În România sunt ONG-uri şi SRL-uri care au model de întreprinderi sociale de inserţie şi care există de mai bine de 20 de ani. Printre cele mai cunoscute sunt Fundaţia Alături de Voi din Iaşi, cu atelierele sale Util Deco şi Wise Travel, Organizaţia Concordia, cu atelierul de inserţie Brutăria Concordia, Caritas Câmpulung, cu restaurant şi servicii de catering, şi multe altele. Datorită fondurilor europene, în toţi aceşti ani s-au înfiinţat peste 1.500 de astfel de întreprinderi.”, mai spune Damien Thiery.

Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a fost înfiinţată în 2008 la iniţiativa Ralucăi şi a a lui Patrick Ouriaghli, un cuplu de antreprenori sociali care veneau din Franţa, unde economia socială este recunoscută şi dezvoltată de foarte mult timp. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici