O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov

O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în urma prăbuşirii elicopterului israelian în zona Fundata - Zărneşti, în Munţii Bucegi, au fost transportate la Laboratorul de Medicină Legală Braşov, dar nu vor fi expertizate aici, ci vor fi transportate la Bucureşti.

48 afișări
Imaginea articolului O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov

O parte din rămăşiţele umane ale militarilor morţi în accidentul aviatic, transportate la LML Braşov (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

Rămăşiţele umane descoperite de echipele de anchetatori la locul prăbuşirii elicopterului israelian au fost transportate şi depuse, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru conservare, la Laboratorul de Medicină Legală Braşov, dar expertizarea lor nu va fi făcută aici, ci vor fi transportate pentru acest lucru la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovivi", din Bucureşti, potrivit unor surse.

Pe de altă parte, şeful la nivel naţional al Serviciului Salvamont, Mircea Opriş, a declarat pentru MEDIAFAX că la ora actuală salvamontiştii nu mai fac nimic, ci sunt în aşteptare, după ce i-au condus pe anchetatorii români şi israelieni la locul accidentului aviatic, care cercetează zona.

O echipă de anchetatori români şi israelieni, însoţită de salvamontişti şi jandarmi montani, a reluat, miercuri, de la ora 08.00, cercetările în Munţii Bucegi, la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian.

Serviciul Salvamont Bran a trimis în sprijinul cercetătorilor şase salvamontişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov a mobilizat în zonă doi ofiţeri şi 15 subofiţeri.

În cursul zilei de marţi, echipele de intervenţie au ajuns în zona Poiana Guţanului şi Valea Gaura, între Colţii Ţapului din Munţii Bucegi, unde au găsit epava elicopterului, dar şi mai multe rămăşiţe umane, care urmează să fie cercetate de specialişti.

Cutia neagră, găsită în noaptea de marţi spre miercuri la locul accidentului elicopterului israelian în România, a fost transferată în Israel pentru a fi analizată, relatează cotidianul Haaretz, în ediţia electronică de miercuri.

Delegaţii israelieni aflaţi la bordul a două aeronave Hercules au aterizat, marţi, pe aerodromul de la Boboc, unde şi-au făcut bază, având în vedere că vor sta mai multe zile pe teritoriul României, pentru a face cercetări privind cauzele prăbuşirii elicopterului în care se aflau şase militari israelieni şi un român. Militarii israelieni au sosit la Boboc alături de rabini, medici, specialişti în relaţii publice şi câini de urmă. De asemenea, sunt dotaţi cu echipament special pe care să-l folosească în cercetarea cauzelor care au dus la prăbuşirea elicopterului.

Echipa de anchetă a armatei israeliene a plecat spre locul accidententului miercuri dimineaţă, pentru a căuta noi indicii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici