O persoană a aruncat cu zăpadă spre preşedinte, când acesta pleca de la manifestările de la Focşani

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, în jurul orei 16.30, de la manifestările organizate la Focşani de Ziua Unirii Principatelor, iar când a urcat în maşină o persoană a aruncat spre acesta cu zăpadă, fără a-l lovi.

34 afișări
Imaginea articolului O persoană a aruncat cu zăpadă spre preşedinte, când acesta pleca de la manifestările de la Focşani

O persoană a aruncat cu zăpadă spre preşedinte, când acesta pleca de la manifestările de la Focşani (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

După susţinerea discursului de pe scena din Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, preşedintele s-a plimbat prin mulţime, a stat de vorbă cu oamenii, iar apoi s-a prins într-o horă a Unirii alături de elevi de liceu şi de alte persoane.

După hora Unirii, preşedintele a plecat de la manifestări, în jurul orei 16.30.

În momentul în care urca în maşină, o persoană a aruncat cu un bulgăre de zăpadă spre acesta, fără însă a-l lovi.

La manifestări a ajuns, spre final, şi liderul PSD Victor Ponta, care a fost aplaudat, el plimbându-se apoi printre oameni şi dând mâna cu ei.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni, în jurul orei 15.40, în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, unde au avut loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de mulţime cu huiduieli, ca şi la Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu a primit onorul de la Regimentul de Gardă şi Protocol "Mihai Viteazul" în timp ce era puternic huiduit şi fluierat de mulţime, unii participanţi strigând "Mincinosul" şi "Jos Băsescu".

Băsescu s-a adresat apoi mulţimii, spunând că vine la Focşani în fiecare an din respect pentru istorie, şi nu pentru voturi sau aplauze şi "nici măcar pentru fluierături", el dorindu-le oamenilor ca la anul să trăiască într-o ţară care respectă Ziua Unirii.

El a spus că, dincolo de patimi, de dorinţe, de interesul fiecăruia dintre noi, esenţa acestei zile este legată nu numai de istorie, ci şi de viitor.

"Vă doresc ca la anul să trăiţi într-o ţară puţin mai modernă, într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii", şi-a încheiat preşedintele discursul.

Conform forţelor de ordine mobilizate în zonă, în piaţa din centrul municipiului Focşani s-au aflat peste două mii de persoane.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, şi la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici