O primă zi de şcoală de NEUITAT: Elevii unei clase de a întâia au făcut orele pe hol/ Ce spune Inspectoratul Şcolar

Copiii de la o clasă I a unei şcoli din oraşul Galaţi au stat, luni, pe hol, în prima zi a anului şcolar, deoarece clasa lor este în curăţenie. Purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache, spune că banii pentru igienizări au venit târziu.

756 afișări
Imaginea articolului O primă zi de şcoală de NEUITAT: Elevii unei clase de a întâia au făcut orele pe hol/ Ce spune Inspectoratul Şcolar

Debut cu stângul în prima zi de şcoală: Elevii unei clase I din Galaţi au făcut ore pe hol

Pentru prima zi de şcoală, conducerea Liceului cu Program Sportiv din Galaţi, unitate de învăţământ cu clase I-XII, a improvizat o clasă pe hol, la parter, chiar în dreptul clasei unde vor învăţa copiii. Totuşi, profesorii spun că situaţia se va regla de marţi, în condiţiile în care copiii vor fi duşi într-o clasă de la etaj unde vor sta până la finalul lucrărilor.

„Doar astăzi (n.r. luni, 10 septembrie) se întâmplă acest lucru, am vrut să-i ducem pe copii chiar lângă clasa unde vor învăţa. De mâine, ei vor fi mutaţi la etaj într-o clasă unde s-a făcut curăţenie, totul este aranjat. Nu se poate spune că elevii învaţă pe hol. Igienizarea o vom încheia într-o săptămână, cel mult două, nu afectează programul şcolar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Liceului cu Program Sportiv, Maria Popescu.

Situaţia a fost remarcată şi de preotul care a făcut slujba de sfinţire a clădirii în prima zi de şcoală, acesta menţionând în discursul său că stropirea cu agheasmă o face în curte „din cauza situaţiei deosebite în care se află clasele”.

De asemenea, educatoarea de la clasa I le-a spus copiilor că „şcoala a început în condiţii puţin vitrege”, referirea fiind tot la stadiul lucrărilor de igienizare.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au aflat despre situaţia de la Liceul cu Program Sportiv şi confirmă că, începând de marţi, copiii de clasa I vor fi transferaţi într-un spaţiu igienizat.

„Dimineaţă a fost deschiderea anului şcolar, iar elevii au stat acolo în timpul ceremoniei. În clasa lor se văruieşte, banii pentru igienizări au venit târziu din cauza licitaţiilor. Oricum, ei nu vor învăţa pe hol, de mâine vor fi duşi într-o clasă curată. Nu sunt probleme în Galaţi din acest punct de vedere. Noi le-am solicitat directorilor să ne informeze dacă sunt probleme, dar nu am primit nicio solicitare”, a explicat corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISJ Galaţi, Oana Enache.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi susţin că lucrările de igienizare a spaţiilor şcolare au început cu mare întârziere din cauza rectificării bugetare care a avut loc la sfârşitul lunii august.

„Mai sunt lucrări în aproape 30 de unităţi de învăţământ. Încercăm să nu afectăm programul elevilor, reprezentanţii şcolilor au înţeles situaţia. De vină este rectificarea bugetară care s-a făcut târziu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Liceul cu Program Sportiv din Galaţi are elevi din toate ciclurile, primar, gimnazial şi liceal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici