O primărie de comună din Olt funcţionează cu doar trei angajaţi, inclusiv primarul

Primăria comunei Priseaca, judeţul Olt, mai are doar trei angajaţi, cu tot cu primar, după ce unii dintre funcţionari s-au pensionat, iar alţii au ales să demisioneze, iar fostul contabil declară că nu ştie pentru cât timp mai poate funcţia astfel instituţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1132 afișări
Imaginea articolului O primărie de comună din Olt funcţionează cu doar trei angajaţi, inclusiv primarul

O primărie de comună din Olt funcţionează cu doar trei angajaţi, inclusiv primarul, (Imagine: Cristi Vatavu / Mediafax Arhiva Foto)

Reprezentanţii Prefecturii Olt au confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la Primăria Priseaca mai lucrează doar primarul, agentul agricol şi casierul, după ce, nu demult, din instituţie a decis să plece şi secretara comunei, Cristina Voicu, care şi-a găsit un alt loc de muncă.

O altă funcţie extrem de importantă, cea de contabil, a rămas şi ea vacantă după ce, în luna august, contabilul Primăriei, Iulian Gealapu, s-a pensionat pe caz de boală.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Priseaca, Gheorghe Florea, a refuzat să vorbească despre deficitul de personal de care suferă instituţia.

"Eeeee, hai, vorbim acum despre astea… Mai bine să vorbim despre…”, a afirmat edilul înainte să închidă telefonul, spunând că nu ne mai aude.

Neavând un contabil care să se ocupe de "finanţele” Primăriei Priseaca, edilul recurge la ajutorul fostului contabil, Iulian Gealapu.

Acesta a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu-şi explică pentru cât timp va mai funcţiona instituţia în acest fel.

"Eu m-am pensionat pe caz de boală, am făcut un atac cerebral. Am plecat în august, după mine a plecat şi secretara, nu ştiu să spun de ce. În primărie mai sunt doi inşi, casierul şi agentul agricol. Doi salariaţi, şi mai e primarul. Nu ştiu cum o să funcţioneze primăria că e foarte dificil. Eu îi mai ajut cât pot, că îmi mai cer ajutorul, pentru că asta nu e o meserie care se învaţă aşa, îi dai atribuţii şi gata. Mult nu pot să lucrez pentru că, după atacul cerebral suferit, nu am voie să fac efort intelectual”, a afirmat Iulian Gealapu.

Aflat la cel de-al treilea mandat, primarul Gheorghe Florea s-a aflat de-a lungul anilor în conflict cu mai toată lumea din administraţia publică a comunei, de la viceprimarii demişi după fiecare rundă de alegeri locale până la consilierii locali, inclusiv cei care făceau parte din acelaşi partid cu edilul, PSD.

Unul dintre foştii viceprimari demişi, Nicolae Luţu, s-a adresat instanţelor de judecată şi a câştigat, după câţiva ani de procese, tot ceea ce i se cuvenea pe linia drepturilor salariale, aproape 300.000 lei reprezentând salarii restante, majorări de întârziere şi penalităţi, bani plătiţi din bugetul localităţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici