O primărie din Dolj este executată silit din cauza unui credit luat de o fostă angajată. Aceasta nu a plătit nicio rată la împrumutul de 220.000 de euro

Primăria Murgaşi, din judeţul Dolj, este obligată la plata sumei de aproape 400.000 de euro din bugetul local, după ce a pierdut un proces pentru datoria pe care o are la bancă fosta juristă a instituţiei, care este şi fiica fostului primar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2871 afișări
Imaginea articolului O primărie din Dolj este executată silit din cauza unui credit luat de o fostă angajată. Aceasta nu a plătit nicio rată la împrumutul de 220.000 de euro

O primărie din Dolj este executată silit din cauza unui credit neplătit de o fostă angajată. Împrumutul este unul de valoare mare

Primarul comunei Murgaşi, Daniel Ţeligrădeanu, a declarat, vineri, că totul a început în anul 2008, atunci când Mirela Simina Drăguţ, fiica primarului de atunci, dar şi angajată a Primăriei Murgaşi în calitate de consilier juridic, a luat un credit de 220.000 de euro pentru a cumpăra un teren în Piteşti, iar ulterior nu ar fi plătit nicio rată la bancă.

Banca şi o companie de recuperare creanţe s-au îndreptat împoriva primăriei pentru a recupera banii cheltuiţi deja de femeie, potrivit actualului primar, Daniel Ţeligrădeanu.

Ţeligrădeanu a afimat că în momentul în care s-a cerut poprire pe salariul fostei juriste, primarul de atunci, Constantin Nedelea, nu ar fi atacat decizia instanţei şi nici nu ar fi anunţat că femeia nu mai lucrează acolo.

Tribunalul Dolj a decis, la începutul săptămânii, ca Primăria Murgaşi să fie executată silit, decizia fiind definitivă.

„Faptul pentru care s-a ajuns aici este că nu au existat căi de apărare, a fost o pasivitate totală din partea UAT-ului de la vremea respectivă, primarul nu s-a apărat în instanţă, nu a înaintat în instanţă o adresă din care să rezulte că ea nu mai era salariata primăriei de mult timp. Doar pentru că tatăl era primar? Mi-e greu să exprim motivele”, a declarat edilul.

Potrivit acestuia, Primăria Murgaşi are un buget de două milioane de lei, adică atât cât este valoarea datoriei, ceea ce însemnă că instituţia nu va mai avea bani nici de salarii şi nici de investiţii, angajaţii instituţiei fiind disperaţi pentru că vor ajunge în situaţia în care nu îşi vor mai lua salariile pe viitor.

Fostul edil, Constantin Nedelea, şi fiica acestuia, Mirela Simina Drăguţ, au refuzat să comenteze situaţia, însă soţul femeii, Florin Drăguţ, a declarat că aceasta a plătit doi ani ratele şi terenul din Piteşti a fost luat de firma de recuperare, astfel că nu înţelege de ce s-a ajuns la această situaţie.

„Este un abuz ce ni se întâmplă nouă astăzi şi primăria săraca nu are nicio treabă, nu are nicio legătură, nu are nicio treabă. E un contract cu persoana fizică şi banca. A, dacă soţia mea mai era angajată şi nu îi făcea poprire... dar executa doar pe poprire. Aşa ceva nu există pe lumea aceasta”, a spus bărbatul.

Fostul primar al comunei doljene Murgaşi, Constantin Nedelea, a fost condamnat definitiv, în 2016, la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Acesta a achitat mai multe facturi pentru lucrări neexistente în localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici