O primărie din judeţul Arad a fost amendată pentru că a tăiat copaci ca să costruiască o parcare

  • O primărie din judeţul Arad a fost amendată de Garda de Mediu pentru că a tăiat mai mulţi copaci ca să costruiască o parcare.
  • În plus, primăria trebuie să planteze alţi copaci chiar în faţa sediului unde a fost amenajată parcarea.
418 afișări
Imaginea articolului O primărie din judeţul Arad a fost amendată pentru că a tăiat copaci ca să costruiască o parcare

Incidentul s-a produs în localitatea Şiştarovăţ. Garda de Mediu a primit o reclamaţie potrivit căreia din faţa sediului primăriei au fost tăiaţi şase arbori pentru a se construi o parcare.

Comisarii au constatat că nu au fost respectate pevederile legale şi au decis să amendeze primăria. De asemenea, primăria este obligată să planteze opt copaci în faţa sediului.

„Astfel că deşi exista HCL 65/27.11.2020 a Consiliului local Şiştarovăţ în care se aprobă realizarea lucrărilor Parcare sediu Primărie, s-a trecut la realizarea acestora fără a fi îndeplinite cerinţele Legii 24 din 2007-privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor.S-a aplicat sancţiunea prevăzută în Legea 24/2007, respectiv amendă de 5.000 lei, iar ca măsură compensatorie plantarea a unui număr de 8 arbori pe domeniul public din faţa sediului Primăriei Şiştarovăţ”, au anunţat reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul Judeţean Arad.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici