O replică din carton a primarului din Galaţi, amplasată la intrarea pe un pod stricat | FOTO

O replică din carton, în mărime naturală, a primarului din Galaţi i-a întâmpinat, joi, pe şoferii care au ieşit din oraş pe drumul spre localitatea Smârdan, pe un pod stricat. Ideea îi aparţine unui lider local din opoziţie, care a vrut să atragă atenţia, în acest fel, asupra problemelor din oraş.

1602 afișări
Imaginea articolului O replică din carton a primarului din Galaţi, amplasată la intrarea pe un pod stricat | FOTO

O replică din carton a primarului din Galaţi, amplasată la intrarea pe un pod stricat | FOTO

Cel care a confecţionat macheta este preşedintele organizaţiei gălăţene a PMP, Cătălin Cristache. El spune că ideea a avut mare succes, macheta fiind claxonată de numeroşi şoferi, unii dintre ei chiar coborând din maşini pentru a face fotografii.

Macheta cu primarul a stat pe marginea drumului câteva ore, până când a fost ridicată de câţiva muncitori trimişi de primar, susţine liderul local al PMP. Cătălin Cristache anunţă că a pregătit numeroase machete pe care le va monta în tot oraşul.

„Avem mai multe machete, foarte multe machete, pentru că sunt foarte multe probleme în oraş. Le vom scoate treptat, îi lăsăm pe cei de la Primărie să le adune şi să le ducă în depozit. L-am dus pe Pucheanu de
mânuţă să-şi vadă propria incompetenţă. De mai bine de un an, pe podul de 10 metri care face legătura pentru maşinile grele, de peste 3 tone, între Galaţi şi combinat, se circulă pe un singur sens, pentru că Primăria Galaţi nu a găsit resursele necesare pentru a-l consolida. Deşi consilierele PMP i-au atras atenţia repetat că e o problemă majoră acolo, iar drumul aparţine de Municipiul Galaţi, Pucheanu a declarat în mai multe rânduri că nu-l interesează. Mai mult, a refuzat să se şi deplaseze pentru a vedea situaţia din teren, pe motiv că e prea ocupat”, a explicat, pentru MEDIAFAX, preşedintele PMP Galaţi, Cătălin Cristache.

Fotografiile au ajuns şi pe Facebook şi numeroşi cetăţeni au postat comentarii. „Genială idee. Acum sigur va vedea”, a spus o gălăţeancă, în timp ce un bărbat a cerut să se ia măsuri: „Să ia exemple din alte ţări/ oraşe unde se poate, toţi au probleme, dar le rezolvă. La noi în Galaţi nu se poate, nu avem fonduri, nu avem cu ce”.

Primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, nu a putut fi contactat pentru a comenta iniţiativa liderului PMP.

Taguri:
primar,
machetă,
drum

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici