O româncă paralimpică la basket pe două roţi a fost agresată de un rasist, în Italia: „Întorceţi-vă în ţara voastră, români de cacao. Am să vă arăt eu vouă”

  • Atleta, în vârstă de 23, a fost ameninţată de un italian nemulţumit că aceasta beneficiază de parcare rezervată pentru persoane cu dizabilităţi.
  • Tatăl fetei i-a sărit în apărare şi a ajuns la spital cu nasul spart.
  • Personalităţi din peninsulă şi-au manifestat public solidaritatea cu sportiva româncă.
1015 afișări
Imaginea articolului O româncă paralimpică la basket pe două roţi a fost agresată de un rasist, în Italia: „Întorceţi-vă în ţara voastră, români de cacao. Am să vă arăt eu vouă”

O româncă paraolimpică la basket pe două roţi a fost agresată de un rasist FOTO lastampa.it

Cei 16 ani petrecuţi în Italia şi palmaresul de campioană europeană la basket pe două roţi nu au salvat-o pe Beatrice Ion de la o agresiune cu tentă rasistă. Atleta a povestit nefericita întâmplare pe reţelele de socializare. 

Românca locuieşte cu familia în localitatea Tor San Lorenzo, pe malul Mării Tirreniene. Timp de o săptămână, Beatrice a fost ţinta atacurilor unei familii care închiriase o casă de vacanţă în vecinătate. Italienii erau nemulţumiţi de „privilegiul” atletei de a avea un loc de parcare rezervat. Duminică seara, şicanările s-au transformat în ameninţări şi fraze rasiste.

„Întorceţi-vă în ţara voastră, români de cacao. Am să vă arăt eu vouă”, le-a spus italianul care, mai apoi, l-a lovit pe tatăl fetei. Viorel Eduard Ion a ajuns la spital cu nasul spart.

FOTO: todayit.com

Imediat după publicarea postării, preşedintele echipei Amicacci Giulianova unde activează Betrice şi-a exprimat consternarea şi nemulţumirea. „Am aflat cu îngrijorare despre agresiunea laşă pe motive rasiale la care a fost supusă jucătoarea noastră şi familia ei. Flagelul rasismului este încă o problemă actuală şi mondială. Noi condamnăm orice formă de rasism în sport şi în viaţă”, a afirmat Peppino Marchionni, preşedintele echipei.

Beatrice Ion este originară din Orşova, judeţul Mehedinţi. Când avea doar trei luni, în urma unui vaccin aplicat greşit, fata a pierdut capacitatea locomotorie. Familia a plecat în Italia în căutarea unui tratament. La sfatul medicilor, Beatrice a început să joace basket pe două roţi şi a câştigat numeroase campionate naţionale şi europene. În paralel este studentă la Ştiinţele Comunicării de la Universitatea din Teramo (regiunea Abruzzo). 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici