Video O scară pusă greşit la Guvern blochează parcarea. Şoferii vin pe contrasens pentru a-şi prelua şefii - FOTO şi VIDEO

O scară construită greşit de firma care renovează Palatul Victoria blochează accesul direct al maşinilor oficiale în parcarea interioară, iar şoferii circulă pe contrasens pentru a putea să îi preia rapid pe demnitari şi funcţionari, muncitorii urmând să taie din treptele scării proaspăt construite.

646 afișări

Procesul de consolidare şi renovare a Palatului Victoria a început în august 2009 şi ar fi trebuit să fie finalizat anul trecut, dar ultimele finisaje sunt încă în curs de realizare de către constructor.

Reprezentanţii firmei constructoare au constatat, joi, că treptele scării de piatră dinspre strada Paris au fost supradimensionate şi împiedică în acest moment accesul direct al maşinilor guvernamentale în parcarea interioară a Guvernului.

Parcarea este locul în care şoferii îi aşteaptă inclusiv pe miniştrii chemaţi de Boc la diferite discuţii şi din care puteau ieşi rapid pentru a-i prelua pe aceştia chiar în momentul în care părăseau sediul Guvernului. Din cauza scării construite greşit, şoferii maşinilor oficiale nu mai pot apărea rapid în faţa uşii palatului, ci ar trebui să înconjoare întregul sens giratoriu de la Piaţa Victoriei pentru a reintra în curtea palatului.

Pentru a prelua însă rapid persoanele care ies din Palatul Victoria, şoferii intră pe contrasens în curtea Guvernului, dinspre strada Paris, astfel încât demnitarii să nu aştepte prea mult sosirea maşinii.

Pentru a rezolva problema, muncitorii firmei constructoare au vrut să mute gardul Guvernului dinspre strada Paris, dar reprezentanţii Palatului Victoria au refuzat, astfel că au ajuns la concluzia că vor fi nevoiţi să taie din scara de piatră, pentru ca maşinile oficiale să aibă acces direct între curtea şi parcarea interioară a clădirii.

Lucrările de consolidare, restaurare şi modernizare a Palatului Victoria, începute în etape din 2009, a generat cheltuieli de peste 175 milioane lei.

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat, care derulează proiectul, au încheiat cu firma Aedificia Carpaţi contractul de consolidare a Palatului Victoria prin licitaţie publică restrânsă, valoarea totală a contractului fiind anunţată atunci la 37,7 milioane lei exclusiv TVA, pentru o perioadă de doi ani.

În acelaşi timp, regia a atribuit firmei Carpaţi Proiect, prin negociere fără anunţ de participare, un contract de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru lucrări de intervenţii la zonele neafectate de consolidare la sediul Guvernului, în sumă de peste 460.000 lei, precum şi un contract de servicii de asistenţă tehnică la realizarea proiectului de consolidare a sediului Guvernului, pentru care a plătit aproximativ 140.000 lei.

Carpaţi Proiect este proiectant general al lucrărilor de consolidare a Palatului Victoria din 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici